Crin Antonescu: Obligatia mea nu e aceea de a nu-l dezamagi pe Neagu Djuvara

Joi, 17 Martie 2011, ora 15:17
7866 citiri
Crin Antonescu: Obligatia mea nu e aceea de a nu-l dezamagi pe Neagu Djuvara
Foto: crinantonescu.ro

Crin Antonescu declara ca isi asuma riscurile politice ale mentinerii parteneriatului cu Dan Voiculescu, spune ca nu isi aminteste de sustinerea lui Mircea Dinescu la prezidentiale si ca obligatia lui nu este aceea de a nu-l dezamagi pe Neagu Djuvara ci pe alegatori, si dezvaluie ca il apreciaza in mod deosebit pe fostul primar din Baia Mare, Cristian Anghel, recent eliberat din inchisoare, "pentru activitatea sa in administratie si pentru tinuta sa civica".

In deschiderea unui amplu interviu acordat pentru Agerpres, Crin Antonescu apreciaza ca protocolul semnat de UDMR cu PD-L in cadrul coalitiei aflate la guvernare nu este decat o formalitate si nu impiedica formatiunea maghiara sa se alature PSD si PNL, "daca iau decizia politica de a-si asigura viitorul".

"Acest protocol semnat de componentele actualei majoritati nu a adus nimic nou. Pur si simplu a formalizat o stare de lucruri si nu cred ca in hartia pe care au semnat-o se impiedica cei de la UDMR, daca iau decizia politica de a-si asigura viitorul", a declarat Crin Antonescu.

Intrebat daca exista, macar in varianta de proiect, posibilitatea unei fuziuni intre PNL si PC, liderul liberalilor a raspuns ca aceasta nu este o chestiune de actualitate. "Daca, la un moment dat, conducerile celor doua partide vor considera ca exista motive pentru a fuziona, vom lua in discutie acest lucru, dar deocamdata nu cred ca e cazul si fiecare isi pastreaza identitatea sa", a adaugat Antonescu.

In cadrul interviului acordat pentru Agerpres, liderul PNL a explicat pe larg viziunea sa asupra deciziei ICCJ de colaborator al Securitatii data in cazul Dan Voiculescu si a comentat declaratiile date de Mircea Dinescu si seniorul liberal Neagu Djuvara cu privire la delimitarea lor de politica dusa de actuala conducere a PNL.

"Exista, bineinteles, riscuri in orice gest politic si trebuie sa ti le asumi. Eu cred insa ca electoratul PNL, electoratul sau actual, pentru ca exista si aici in ani o anumita dinamica, ierarhizeaza foarte bine prioritatile. Daca o buna parte din acest electorat va considera ca prioritatea Romaniei astazi este sa-l elimine din viata politica pe Dan Voiculescu atunci cand vrea Traian Basescu, probabil ca acesti oameni vor fi dezamagiti, ne vor parasi. Daca electoratul liberal, in marea sa parte, crede ca prioritatea pentru Romania este inlocuirea unei puteri degenerate si agresive reprezentate de Traian Basescu, Partidul Democrat si acolitii sai, atunci cred ca vor fi in continuare alaturi de noi", a declarat Crin Antonescu.

Ar trebui revocat Voiculescu din functia de vicepresedinte la Senat? - Sondaj Ziare.com

Imi amintesc sprijinul lui Neagu Djuvara, nu imi amintesc sprijinul lui Mircea Dinescu

In ceea ce ii priveste pe Mircea Dinescu si Neagu Djuvara, Antonescu spune ca sunt cazuri diferite.

Mircea Dinescu, despre Crin Antonescu: In loc sa fie solist, a intrat intr-un cor

Neagu Djuvara: Nu sunt de acord cu ce se intampla in PNL, asa ca tac din gura

"Imi amintesc foarte bine sprijinul lui Neagu Djuvara in turul intai al campaniei electorale din 2009, nu-mi amintesc sprijinul lui Mircea Dinescu. Ma afecteaza distantarea lui Neagu Djuvara, nu in ordine politica, ci, daca vreti, in ordine sentimentala. (...)

Daca Neagu Djuvara considera ca pericolul pentru Romania astazi este PSD si nu sistemul pe care Traian Basescu l-a transformat in ceva mai abitir decat tot ce ne-a aratat vreodata PSD in acesti ani este pozitia domniei sale si o respect, dar nu sunt obligat sa o impartasesc. Conteaza mai putin ce simt eu intr-un plan foarte personal. Am urmatoarea convingere: obligatia mea este sa nu-i dezamagesc pe cei aproape doua milioane de oameni care m-au votat, pe cei mai multi dintre ei in orice caz, sau pe cei mult mai multi de doua milioane care se confrunta cu aberatiile unei guvernari care nenoroceste Romania. Asta e in mult mai mare masura obligatia mea decat aceea de a nu-l dezamagi pe Neagu Djuvara", a declarat Antonescu.

Intrebat daca in sistemul de aliante realizat recent cu PSD si PC are la baza principiul machiavelic ca scopul scuza mijloacele, Crin Antonescu a replicat: "Intotdeauna in politica se spune ca scopul scuza mijloacele si uneori este adevarat. Totul depinde de calitatea si autenticitatea scopului, dar, fara niciun fel de indoiala, formula lui Machiavelli este in plan politic nemuritoare".

Cristian Anghel este un om pe care il apreciez in mod deosebit pentru activitatea sa in administratie, pentru tinuta sa civica

Crin Antonescu s-a aratat extrem de ingaduitor si fata de fostul primar al minicipiului Baia Mare, Cristian Anghel, eliberat conditionat recent, dupa zece luni de inchisoare petrecute in penitenciarele Gherla si Tautii de Sus, unde ispasea o condamnare de doi ani si sase luni pentru fapte de coruptie.

Fostul primar din Baia Mare condamnat pentru coruptie va fi eliberat conditionat

"L-am si intalnit pe Cristi Anghel, cu multa placere de altfel. Este un om pe care il apreciez in mod deosebit pentru activitatea sa in administratie, pentru tinuta sa civica, intelectuala. N-am facut foarte multe comentarii in fata unei sentinte, chiar daca ea mi s-a parut nedreapta, pentru ca era sentinta unei instante si sentinta unei instante este altceva decat masura de arestare preventiva sau alte giumbuslucuri care se petrec prin viata politico-juridica din Romania.

Am avut, cred, si eu si PNL, in ciuda aprecierii si solidaritatii cu Cristi Anghel, o atitudine cat se poate de corecta in aceasta privinta. Daca domnul Anghel doreste sa-si reactiveze conditia de membru al PNL, eu nu sunt decat bucuros si asa cum am fost inainte onorat sa fiu coleg cu Cristi Anghel, as fi si de acum incolo", a sustinut Crin Antonescu, precizand ca "fara doar si poate" l-ar coopta pe Cristian Anghel in echipa sa de campanie in cazul unei noi candidaturi pentru presedintia PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Crin Antonescu Djuvara, #Crin Antonescu Voiculescu, #Crin Antonescu PNL , #PNL