Crin Antonescu - prea nervos, prea din concediu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 26 August 2013, ora 20:58
7775 citiri
Crin Antonescu - prea nervos, prea din concediu (Opinii)
Foto: Digi 24

E oficial, s-a intors din concediu si din primele reactii nu pare sa fi dormit nici prea mult, nici prea bine. In conferinta de presa organizata dupa sedinta PNL in care s-a hotarat cine va fi propus la ministerul Transporturilor, Crin Antonescu a vorbit nu atat mult, cat agresiv, prea nervos, si-a punctat ideile cu ticuri constante si a dat sentimentul ca se abtine sa nu traga si doua palme unor jurnalisti mai insistenti.

Cand il vezi pe singurul candidat la prezidentiale cunoscut deocamdata cum se poarta cu un an si doua luni inainte de alegeri, dupa ce se pregateste pentru prezidentiale din 2009, e sumbru sa iti imaginezi cum va reactiona acest om in momente si mai delicate care vor urma. Crin Antonescu trebuia sa anunte duminica numele care il va inlocui pe Relu Fenechiu, primul ministru condamnat in functie, la Transporturi. Un nume asteptat de 45 de zile. A anuntat doua. E normal, a explicat tot nervos Crin.

Intr-o luna si jumatate liberalii au avut timp sa gaseasca si comori ingropate in insule exotice, daramite sa pregateasca un nume rezonabil pentru unul dintre cele mai importante ministere pe care le detin in Guvern. Dupa balbaielile cu Ovidiu Silaghi si Nini Sapunaru, tot ce au putut scoate mai bun liberalii a fost Ramona Manescu si Nini Sapunaru. Sa fie primit, sa aiba premierul de unde alege.

Daca Antonescu s-ar fi oprit aici, daca ar fi lasat nervozitatea sa erupa doar in explicatiile legate de competenta doamnei Manescu, ar mai fi fost cumva. Ca nimeni nu e perfect, deci nici propunerea Ramona Manescu nu are cum sa stranga si experienta in Transporturi, si pregatirea politica si relatiile excelente cu Bruxelles-ul, e limpede. Dar Crin Antonescu a plusat. Nu conteaza ca singura recomandare vizibila a Ramonei Manescu este prietenia sotului cu liderul liberalilor, presa trebuie sa stie ca de un an ANI si celelalte institutii ale statului sunt ochi pe PNL, sustine Antonescu.

Dupa cum am mai spus, acum avem si confirmarea oficiala a faptului ca aceasta va fi teza de campanie a candidatului Crin Antonescu: toti procurorii de la ANI la DNA stau la panda exclusiv pentru liberali. Le cerceteaza trecutul, le scormonesc viata privata, iar unde nu gasesc nimic probabil inventeaza. Cu o astfel de teza un candidat din opozitie poate ca are sanse sa cucereasca electoratul. Dar cand PNL se afla la guvernare si imparte cu PSD-ul lui Ponta frateste toate institutiile statului, acuzatia e doar o victimizare. Chiar si daca teza ar fi adevarata, enuntata ea suna penibil.

Ar fi atat de grav daca ar fi adevarat ca ANI si DNA haituiesc un partid politic, incat Crin Antonescu ar trebui sa se adreseze nu doar lui Victor Ponta in legatura cu institutiile partizane ale statului, ci direct Bruxelles-ului. Acolo ar trebui sa depuna probe, date si informatii, pe baza carora oficialii Uniunii Europene sa ia masuri urgente. Ar fi ca si cum lovitura de stat din vara anului 2012 ar fi avut succes iar astazi am trai intr-un stat politienesc, in plina dictatura a procurorilor.

Daca asta vrea sa ne spuna Crin Antonescu, daca din cauza asta e atat de nervos, atunci trebuie sa lupte si sa demonstreze ca afirmatiile sunt adevarate. Altfel nervii il vor pierde inainte de vreme, cu sau fara ajutorul procurorilor lui Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Crin Antonescu candodat presedintie USL, #Antonescu nervos jurnalisti Manescu, #Antonescu ANI DNA vaneaza PNL , #PNL