Crin si Ponta confunda consultarile de la Cotroceni cu sedinta de bloc

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 12:30
4096 citiri
Crin si Ponta confunda consultarile de la Cotroceni cu sedinta de bloc

Nu se simte o diferenta prea mare intre aroganta lui Crin cand ii refuza ostentativ presedintelui participarea la consultari si balbaiala lui Ponta, cand ii refuza participarea abia dupa ce primeste dezlegare de refuz, de la Iliescu cu "haraso" si de la Nastase cu "OK".

Dreapta se da mare, stanga si mai mare. Asta ii pica greu la stomac lui Geoana, gandind cum a alunecat el, ca Haplea, pe o coaja de banana, numai pentru ca le facea singur, pe toate de capul lui, si peste capul tovarasilor.

Pentru Crin, e un succes cat roata carului sa se dea mare pe langa ai lui, ca sa vada Orban, Norica si Vozganian ca bunul lui simt de dreapta stie sa fie obraznic cu presedintele, mai mult chiar decat toata stanga la un loc.

Ponta se da si mai mare printre ai lui, simtind cum a ajuns, intr-o noapte, singur urmas al lui Iliescu, cel cunoscut ca descendent din Ceausescu, din Lenin, din Stalin si chiar din omul de la Neaderthal daca fusese, cumva, de stanga.

Fara Ponta, tara nu exista, poporul e orfan, iar presedintele ramane sa faca ceva consultari singur-singurel, intrucat Boc e bantuit de motiuni, Oprea a aterizat neligitim, domnul Marco a aterizat bilingv, iar restul de nationalitati aterizeaza de aceeasi parere cu parerea celorlalti.

Este mai tare urna, decat sondajul

N-as vrea sa rezulte ca tin parte presedintelui. Dimpotriva, a facut destule boacane. Cea mai boacana ar putea fi ca s-a fixat asupra lui Boc, ca si cum acesta este centrul universului, in jurul caruia se invartesc toate planetele, stelele, galaxeele, partidele, taxele si contributiile.

S-a fixat asupra lui, pentru ca n-avea altul, iar aici este a doua boacana a presedintelui: n-are prieteni, pentru ca tot ce i-a stat in preajma, a devenit ruina, de la Ciorbea, la Radu Vasile si chiar la nevinovatul Petre Roman, cel inghitit prieteneste, cu fulgi, cu tot.

Consilierii de marca, atatia cati i-a avut, s-au risipit. Fara Boc, presedintele ar fi fost singur cuc. Cu Boc, sunt, totusi, doi cuci.

Mi-ar fi placut un presedinte in jurul caruia sa roiasca somitatile, mi-as fi dorit un presedinte erudit, pe care alti presedinti abia asteapta sa-l vada la dineu, sa-i asculte discursul inteligent, mi-ar fi pe plac un presedinte, ale carui carti sa le am in biblioteca si sa ma delectez cu ele, citindu-i gandurile, memoriile si studiile.

Dar, daca n-am aceasta sansa, trebuie sa accept votul concetatenilor mei, asa cum a iesit din urna. Ceea ce ei au votat, trebuie sa respect nu numai eu, dar si Ponta, si Antonescu, si Nastase, si Iliescu, pana cand, la votul urmator, vom alege alt presedinte.

Incercarea de a pune semnul egal intre rezultatul alegerilor validate si sondajele de opinie platite mi se pare asemanatoare cu semnul egal pus intre o bancnota buna si una falsificata, prin executare la un xerox performant, color.

Antonescu nu se duce, dar asculta, pe sest, la tv

Presedintelui Crin, insa, ii plac bancnotele falsificate si nu se duce la Cotroceni, pentru ca "Basescu nu mai e reprezentativ si nu are ceva nou de spus".

Dar, ascultand interviurile aceluiasi Crin, de dupa consultari, deduc ca a stat, acasa, cu ochii cat cepele la TV, ca sa asculte ce spune presedintele, cand nu are nimic de spus.

Domnul Antonescu (dar si Ponta, daca, intre timp nu primeste dezlegare de la Iliescu sa mearga) confunda invitatia la Cotroceni, cu sedinta de bloc, unde unii vecini se duc ca sa voteze un nou comitet, altii sa reclame la administrator ca liftul nu opreste la sapte, altii ca nu merg caloriferele la zece, iar altii, daca nu vor, nu se duc.

Acestia ori n-au probleme, ori simt ca le prieste urcatul, ori adora frigul, ca eschimosii.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...