Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Gestul lui Crin pe lungul drum al Cotrocenilor

Miercuri, 28 August 2013, ora 07:13
7975 citiri

Crin Antonescu, presedintele Senatului Romaniei, i-a intors spatele, in cadrul unui eveniment oficial, presedintelui tarii. Va avea acest gest consecinte electorale?

Mai tarziu, intr-o conferinta de presa, seful statului a declarat, in fapt, a facut promisiunea ca liderul PNL "nu va ajunge niciodata presedintele Romaniei" pentru ca nu stie ce inseamna acest lucru.

Crin Antonescu a facut o gafa, dar, oamenii s-au obisnuit cu gafele lui. Dupa comportament, da senzatia ca nici el nu mai crede prea mult in destinul sau de lider maxim. Da prea mult din maini, se stramba cand vorbeste, rade fara rost. Par amanunte, dar transmite in jur nesiguranta. E o persoana prinsa intr-un ghem de interese, iar destinul sau politic depinde, in aceste zile, de atat de multe, incat, statistic e imposibil ca un cub din fragila si complicata constructie sa nu pice si sa darame toata sandramaua. Ganditi-va cat de mult depinde Crin Antonescu de toanele lui Victor Ponta.

Din pacate, liderul PNL nu se bazeaza pe propriul discurs, pe contactul cu alegatorii, pe un pachet de valori, pe un vis politic, pe o credinta, pe un obiectiv. E doar un copil rasfatat in fata unui magazin cu jucarii si bate din picior, se stramba si striga: "Vreau sa ajung presedinte!" In general, chiar daca parintii cedeaza si ii cumpara jucaria, razgaiatul o strica in secunda urmatoare. O astfel de judecata sunt pusi sa faca alegatorii in ziua alegerilor. Dar, slava Domnului, mai e mult pana acolo.

Problema lui Crin Antonescu e ca scade in sondaje. Evenimentul organizat de liberali la mare se vrea o relansare a acestuia, o doza de steroizi pentru a ramane in cursa. Dar s-ar putea sa nu fie suficient. Vara e pe sfarsite, iar provocarile de toamna ale USL sunt cumplite. Pe fondul unei dezmortiri a afacerilor din estul Europei, Romania sta cel mai prost. In analiza publicata WSJ in data de 27 august, Romania nici macar nu e citata ca oportunitate pentru investitorii care se retrag din India, Turcia si Brazilia in urma prabusirii monedelor locale. In schimb, Cehia si Ungaria sunt date drept exemplu de economii solide in zona. Chiar si Bulgaria are alocat un paragraf.

Aceasta abordare demonstreaza inca o data ca tara noastra se afla intr-un fel de carantina investitionala. Guvernul Ponta e privit cu neincredere, iar semnalele care pleaca de la Bucuresti spre centrele de afaceri ale lumii nu sunt convingatoare. De ce? Pai, hai sa ne uitam doar la instabilitatea fiscala creata de ideea fixa a premierului de a scadea TVA-ul la paine, marind accizele la alcool la un nivel generator de evaziune.

Va fi interesant de urmarit daca presedinte PNL va reusi, dupa evenimentul electoral de pe litoral, sa-si gaseasca ritmul si sa realizeze o legatura cu alegatorii. In cazul in care va ramane pe aceeasi traiectorie haotica, ii va fi greu sa-si croiasca drum spre Cotroceni pentru ca, de anul viitor, nici Dan Voiculescu si nici Victor Ponta nu vor mai avea energie sa-l care in spate. Fiecare din motive diferite.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu Cotroceni Basescu, #Antonescu Cotroceni prezidentiabil USL , #PNL