Liberal apropiat de Antonescu: PNL il propune pe Iohannis pentru Presedintie

Duminica, 01 Iunie 2014, ora 21:45
3345 citiri
Liberal apropiat de Antonescu: PNL il propune pe Iohannis pentru Presedintie

Deputatul PNL de Cluj, Radu Zlati, care il lauda pe presedintele interimar al liberalilor, Crin Antonescu, afirma ca partidul il propune totusi pe Klaus Iohannis pentru cursa prezidentiala.

"Crin Antonescu isi avea deja rezervat locul in galeria marilor oameni politici romani din perioada post-1989. De la intrarea sa in politica si mai ales in ultimii 10 ani, numele sau si actiunile sale au lasat prea putini oameni indiferenti.

(...) Retragerea lui Crin Antonescu de la sefia interimara a partidului pe care l-a condus timp de cinci ani precum si anuntarea intentiei de a nu mai candida la alegerile prezidentiale sunt, ambele, gesturi surprinzatoare venite de la un om politic care isi avea un loc consolidat si putin contestat pe ambele, onorante, pozitii", a scris Radu Zlati, pe blogul sau.

Acesta considera ca, prin anuntul de retragere, Crin Antonescu "a creat pentru partidul sau conditiile favorabile pentru a putea negocia, pe partea dreapta a esichierului politic (intr-o atmosfera cat mai lipsita de patima amintirilor recente) posibilitatea realizarii unei fuziuni cat mai rapide intre PNL si PDL; si a creionarii mai facile a unui proiect comun pentru prezidentiale intre noul PNL realizat prin fuziunea cu PDL si partidele mai mici de dreapta".

Antonescu: Nu mai candidez la presedintie, desi sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar avea

Totodata, Radu Zlati este de parere ca, prin gestul sau, liderul liberal a facilitat identificarea rapida si impunerea unui candidat al PNL la prezidentiale, care sa fie votat de un cat mai mare numar din electoratul de dreapta, "dar care sa poata fi acceptat si de electoratul nedecis sau chiar de catre simpatizanti ai stangii care nu sunt captivi ai baronilor PSD".

"In ambele ipostaze PNL propune pe domnul Klaus Iohannis, un om politic pe care, incepand din 2009, Crin Antonescu l-a introdus in politica nationala l-a sprijinit constant, l-a promovat in functii de conducere in PNL si care i-a fost partener in proiectul unificarii dreptei prin fuziunea cu PDL", a mai spus deputatul liberal.

Nu in ultimul rand, Radu Zlati a subliniat ca, prin "sacrificiul" sau, Crin Antonescu a facut "sa renasca sperantele unui alt fel de a face politica in Romania".

"Crin Antonescu a aratat ca sunt oameni politici care au taria de a sacrifica pozitii politice greu castigate pentru un bun comun mai mare. Gestul lui Crin Antonescu este un gest care intemeiaza, nu unul care distruge", a mai sustinut deputatul PNL.

F.N.

Citeste si:
Prefectura Capitalei: ”Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară”
Prefectura Capitalei: ”Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară”
Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana...
Mesajul dur al liderului celei mai performante organizații PNL înainte de congres. Dan Motreanu: ”Ce înseamnă echipa câştigătoare? Pe cine au învins? Este un congres ratat”
Mesajul dur al liderului celei mai performante organizații PNL înainte de congres. Dan Motreanu: ”Ce înseamnă echipa câştigătoare? Pe cine au învins? Este un congres ratat”
Preşedintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, a anunţat vineri că nu va candida pentru nicio funcţie la Congresul PNL, menţionând că este un "congres ratat" şi că nu este normal ca în...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
executorul
rank 5
Iohannis va fi viitorul presedinte al tuturor romanilor.