Nu e rasul domnului Antonescu! (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 24 Martie 2014, ora 19:58
5942 citiri
Nu e rasul domnului Antonescu! (Opinii)

Crin Antonescu a incercat sa se arate relaxat in acest weekend, la Craiova, unde s-a dus sa calmeze o filiala care sufera hemoragii importante dupa iesirea PNL de la guvernare. Nu e singura dupa cum recunoaste, implicit, chiar liderul liberal.

"Nu s-au intamplat astfel de plecari doar la Dolj, doar acum si doar in aceasta perioada. Este un obicei in Romania pe care l-am vazut la ceea ce am numit regimul Basescu, in timpul guvernelor conduse de Traian Basescu, aceeasi incercare de a influenta, de a lua primari, de a determina primari sa dea voturi pentru formatiunea la guvernare. (...)

Membri de-ai nostri au plecat, pentru ca avem un guvern PSD care, asemenea guvernului PSD din 2000-2004 si asemenea guvernelor lui Traian Basescu, inteleg in felul acesta sa foloseasca si influenta prefectilor si influenta guvernului, sa conditioneze alocarile bugetare, ceea ce este profund nedrept si denuntam impreuna cu PSD-istii, pentru a-si atrage sprijinul primarilor", spune dl. Antonescu.

Asa e, are dreptate! Dar imi aduc aminte ce se intampla inainte de motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ungureanu si apoi inainte de votul pentru suspendarea presedintelui. Ce racolari masive de PDL-isti facea atunci PNL. Daca practica aceasta este atat de mizerabila, cum or fi ajuns domnii Frunzaverde si Stanisoara, ca sa dam doar doua exemple, in PNL? Principial?

Este inca un caz in care d-lui Antonescu ii explodeaza in fata o bomba pe care si-a plantat-o singur pe parcursul anterior.

Dar oricat de relaxat s-ar arata acum dl. Antonescu, ma tem ca domnia sa are mari motive de ingrijoarare. Rade, dar vorba aceea, nu cred ca e rasul domniei sale!

PNL a pierdut intr-o saptamana doi parlamentari, iar in filiale e vanzoleala mare. Cine credea ca solitudinea in care a ramas Calin Popescu Tariceanu dupa plecarea din PNL inseamna ca partidul a depasit momentul critic al iesirii de la guvernare este posibil sa fi fost cu mult prea optimist.

Anestezia rupturii a trecut, adrenalina s-a dus, iar PNL infrunta previzibilul: foamea Opozitiei. Si stie la ce sa se astepte cat timp, la putere fiind, nu a procedat diferit, ca de altfel niciun partid din Romania.

Calin Popescu Tariceanu a iesit din front sigur pentru a fi folosit cu titlu de exemplu: iata ce primesc liberalii intelepti. Cei care ii impartasesc punctul de vedere proUSL, precum domnii Stroe sau Chitoiu, au ramas in PNL cel mai probabil tocmai pentru a coagula opozitia la Crin Antonescu.

Dar aceasta nu ar fi singura opozitie interna la liderul liberal. Mi-e greu sa cred ca toti cei pe care i-a izolat in timpul marelui amor cu PSD, precum Ludovic Orban, ca sa dau doar un exemplu, au sters totul cu buretele, l-au iertat si, la o adica, l-ar sustine cu hotarare. Dimpotriva, cred ca si ei stau la panda.

Daca atacul va si porni, depinde de scorul la europarlamentare. Cu organizatiile demobilizate si sangerande, nu stiu ce sanse are dl. Antonescu sa-l atinga. Nu prea mari, cred.

Si daca PNL va performa sub stacheta de 20%, asezata de chiar Crin Antonescu, pentru mine este clar ca si sansele prezidentiale ale domniei sale se vor spulbera si va deveni foarte probabil ca domnia sa fie lovit din doua directii. Si de catre cei care nu ar fi vrut ruperea USL si de catre cei care nu ar fi vrut ca USL sa fie creat vreodata. Unii ii vor reprosa deconectarea de la resurse, ceilalti ii vor reprosa macularea grava a blazonului liberal.

Nu stiu daca prins la mijloc va avea sansa sa supravietuiasca in functie, cu atat mai mult cu cat si din punct de vedere electoral se afla in exact aceeasi situatie: intre electoratul dezamagit de cele intamplate in cadrul USL si cel dezamagit prin ruperea USL.

Pretul inconsecventelor e mare si in general el duce intr-o singura directie: spre infrangere.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Crin Antonescu filiale PNL, #Antonescu rupere USL, #PNL europarlamenare , #PNL