Opinii: Oare sa fie el Mesia al Romaniei?

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 14:33
11286 citiri
Opinii: Oare sa fie el Mesia al Romaniei?
Foto: Reuters (Arhiva)

Cine mai poate salva Romania? De peste 20 de ani, romanii asteapta un semn de la Dumnezeu. Cand a aparut Traian Basescu printre candidatii la functia suprema in stat, romanii au zis ca el este trimisul lui Dumnezeu pentru a-i scapa de comunisti. Acum, romanii cred acelasi lucru despre Crin Antonescu. Cine sa-i mai inteleaga?

Despre Crin Antonescu cunoastem putine lucruri, cum ar fi acela ca a incercat o cariera de profesor fara sorti de izbanda. Apoi, a facut o incursiune in tainele profesiei de muzeograf, dar a ratat si de aceasta data.

Ca orice om care nu reuseste sa duca la bun sfarsit nimic, a aruncat cu undita in politichia romaneasca. Si iata ca de aceasta data a avut noroc sa prinda ceva, iar gurile rele spun ca mai are putin si prinde pestele cel mare.

Ca om politic, bineinteles ca ramanea un anonim daca nu ar fi existat batranul Felix. Crin Antonescu este, mai degraba, un produs al mass-media decat o stralucire a politicii actuale. Antenele lui Voiculescu au lucrat mult pentru a-l prezenta romanilor ca pe un Fat-Frumos.

Pe de alta parte, cunostintele sale, in special in domeniul limbilor straine, i-au cam jucat feste. Un jurnalist a incercat sa lege un dialog cu domnul Antonescu intr-o limba straina. Nu prea a reusit.

In alta ordine de idei, si astazi se mai intreaba unii romani si chiar unii liberali cum a castigat Fat-Frumos presedintia unui partid national cu traditie.

Una peste alta, a mai aparut si numele conspirativ al lui Crin, Porumbacu, nume care i-ar fi adus faima si bani in sanul Securitatii. Sunt voci care spun ca acesta ar fi fost inventat de "prietenul" lui, domnul Basescu, dupa modelul Felix si ca, in realitate, Fat-Frumos ar fi curat precum Alba ca Zapada.

In acelasi timp, este cel putin ciudat faptul ca actualul sef al statului poate sa indemne la solidaritate nationala, la consens politic, dar, totodata, arunca samanta de vrajba intre romani pe posturile de televiziune, la ore de audienta maxima, pentru a auzi tot poporul, fapta nedemna de un presedinte.

Si, in ultimul rand, unele voci liberale spun ca exista riscul ca PNL sa-si piarda identitatea prin incheierea asa-numitei "Aliante de Centru-Dreapta". Sa fie aceasta o recompensa pentru ce au facut Antenele lui Felix?

Sa fie Crin Antonescu alesul lui Dumnezeu pentru salvarea Romaniei? Sau asteptam un alt Mesia, precum evreii, cateva sute de ani?

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Crin Antonescu Felix, #Antonescu Alianta PNL PC , #PNL