Opinii: Cum se sinucide politic Crin Antonescu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 12:39
7857 citiri
Opinii: Cum se sinucide politic Crin Antonescu
Foto: gandul.info

Brusc si in plina glorie, la prima vedere. E ceva ciudat in politica romaneasca. Cum se trezeste cate un lider ca are putina priza la public, cum i se nazare ca isi poate permite orice.

E greu de spus ce anume l-a manat pe Antonescu sa incheie aceasta ciudata si de-nimeni-ceruta alianta dintre PNL si PC. E prea putin sa explici o asemenea prostie doar prin prisma antenelor pe care liderul liberal si le-a asigurat. Le avea oricum si pana acum.

Ce pare sa nu realizeze inca Antonescu este ca el inca nu a ajuns in postura in care isi poate permite orice fara sa fie sanctionat de alegatori. Inca nu a ajuns cel mai iubit dintre romani, ca sa i se poate sterge si ierta strangerea de mana si pupatul de obraz cu cel dovedit ca a facut politie politica. Dan Voiculescu, politicianul obsedat de un singur gand - suspendarea lui Traian Basescu - este si va ramane in ochii romanilor compromis inainte de a fi intrat in politica.

Simpla pomenire a numelui sau si rezonantele murdare ale afacerilor si banilor pe care i-a facut si i-a mostenit din perioada comunista ii anunta faima. Dan Voiculescu este un nume mult prea incarcat de colaborarea cu fosta Securitate pentru a mai putea fi spalat de Crin Antonescu. Verdictul dat de CNSAS este o pata ce nu poate fi stearsa prin nicio alianta.

Aici Crin Antonescu a lovit si mai puternic. Intrebat fiind despre trecutul fostului lider fondator si presedinte PC si fostului patron al Antenelor, Crin Antonescu s-a limitat sa spuna "trecutul domnului Voiculescu este o problema MICA (...) in comparatie cu prezentul altor domni". Este momentul de glorie in ticalosia politicii romanesti.

Am ajuns sa fim martorii legitimarii unui rau din trecut cu scuza ca salvam un altul din prezent. Ca si cum n-am sti ca astfel se naste unul si mai mare in viitor. Probabil ca Antonescu inca nu realizeaza ce mana i-a intins, din nou, lui Traian Basescu, exact in momentul in care acesta avea cea mai mare nevoie de o astfel de gura de oxigen.

Prin alianta dintre PNL si PC care paleste in umbra mult mai apetisantei alaturari dintre Crin Antonescu si Dan Voiculescu, presedintelui Traian Basescu i-au fost oferite pe tava toate armele cu care sa se apere atat in fata unei eventuale suspendari, cat si in precampaniile electorale ce vor urma pentru alegerile parlamentare.

Crin Antonescu PNL - Dan Voiculescu PC - o alianta care nu foloseste decat actualei puteri pentru a putea generaliza asupra intregului bloc pacatele trecutului lui "Felix motanul". Frustrarile si obsesiile sale risca sa devina si ale lui Crin Antonescu, iar intreg capitalul politic castigat pana acum de catre liderul liberal risca sa se imprastie aiurea cu tot ajutorul antenelor.

Iar atunci cand problema suspendarii presedintelui ajunge sa fie perceputa ca o obsesie si nu ca un instrument democratic pentru a inlatura o disfunctionalitate, un rau sau o amenintare la adresa democratiei, atunci oricat de necesara ar fi in realitate acea suspendare, ea nu va avea niciodata sorti de izbanda. Tocmai de asta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu presedinte PNL, #Traian Basescu presedinte Romania, #Dan Voiculescu PC, #alianta PNL PC, #colaborator Securitate , #PNL