Opinii: De ce se "spanzura" cu antene Crin Antonescu?

Duminica, 09 Ianuarie 2011, ora 23:05
3484 citiri
Opinii: De ce se "spanzura" cu antene Crin Antonescu?
Foto: Arhiva

De ce ar avea nevoie Crin Antonescu de piatra de moara numita PC? De un partid fara identitate, o formatiune cu un lider unic, chiar daca nu oficial. O organizatie care a dat dovada de un oportunism extrem si imoral.

PNL risca sa-si piarda identitatea intr-o astfel de alianta, numita pompos "Alianta de Centru Dreapta". Sa nu uitam ca, in 1996, PNT era formatiunea principala a Conventiei Democrate, sfarsind lamentabil intr-un anonimat din care nu a mai scos-o nici Milut, nici Pavelescu. Cu mult mai dificila va fi misiunea liberalilor de mentinere a identitatii intr-o eventuala alianta preelectorala cu PSD.

Singurul motiv pentru care PC a continuat sa-si faca simtita prezenta pe scena politica romaneasca l-a reprezentat trustul de presa detinut de Dan Voiculescu, fondatorul acestui partid si mentorul din umbra al actualei conduceri conservatoare.

"Pesede cruce pur", cum o numea Traian Basescu in 2004, a fost o alianta electorala prin care PSD spera sa aiba mai multa vizibilitate in plan mediatic, in speta pe cele doua canale detinute la acea vreme de familia Voiculescu. Cu sau fara umanisti, socialistii lui Nastase ar fi obtinut aceleasi procente in alegerile legislative.

Cine traieste cu impresia ca PUR ar fi adus procente in plus se inseala. Cele doua partide nu au format o alianta care sa aduca voturi calculate strict matematic, dupa numarul de sustinatori. Tu vii cu ai tai, eu vin cu ai mei si depasim pragul.

Dovada ca ambele partide au avut scopuri bine definite a fost adusa prin evadarea din alianta "pesede cruce pur" a umanistilor, care au devenit solutia imorala aleasa de Traian Basescu pentru formarea unui guvern.

Crin Antonescu nu trebuie sa uite ca Traian Basescu si PD-L se afla la putere si datorita acestui partid minuscul numit PC. Aceasta formatiune anemica, care n-ar fi intrat in Parlament nici la pastele cailor fara tractiunea PSD, a gasit de cuviinta sa tradeze in acel moment formand o majoritate fara de care n-am mai fi vorbit de guvernul Tariceanu.

Anul trecut, Liliana Minca de la PC si anonimul politic, Teo Trandafir de la PD-L, s-au duelat pentru un scaun de parlamentar intr-un colegiu bucurestean. Singura baza a doamnei Minca in cursa electorala era Piedone, dupa cum declara candidata la vremea respectiva. Nici vorba de suportul electoral al sustinatorilor PC. Cu toata antipatia publica generala fata de PD-L, Teo Trandafir a reusit sa castige in fata renumitului politician Minca, reprezentant PC. Notorietatea vedetei Teo a batut nonidentitatea politica a PC.

Crin Antonescu nu face altceva decat sa dea posibilitatea oponentilor de a-si declara repulsia fata de fostul informator Felix. La fel cum Iliescu atarna ca un bolovan de gatul PSD, tot asa si Dan Voiculescu va trage la fund partidul liberal. Se pare ca domnul Crin Antonescu este prea multumit de sondajele de opinie, dar nu a inteles deloc mentalitatea electoratului din Romania.

Cum poate da uitarii, atat de usor, domnul Antonescu alegerile prezidentiale in care Mircea Geoana a fost invins doar din cauza unei vizite suspecte la Vantu? Electorii romani voteaza sentimental, manati de impulsul momentului. Sentimentele fata de fostii informatori sunt inca dominate de repulsie si dispret.

Citește și:
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunțat luni, 3 octombrie, că pensiile vor putea fi majorate cu aproximativ 11%. Șeful guvernului a explicat că procentul de majorare nu...
Ministrul Energiei, sfaturi pentru românii îngrijorați că vor face frigul la iarnă: ”Eu în casă stau îmbrăcat în blugi indiferent de anotimp”
Ministrul Energiei, sfaturi pentru românii îngrijorați că vor face frigul la iarnă: ”Eu în casă stau îmbrăcat în blugi indiferent de anotimp”
Virgil Popescu, ministrul Energiei, a transmis un mesaj încurajator românilor care sunt îngrijorați că vor tremura de frig în case la iarnă și că vor plăti facturi uriașe la gaz și...