Opinii: De ce se "spanzura" cu antene Crin Antonescu?

Duminica, 09 Ianuarie 2011, ora 23:05
3603 citiri
Opinii: De ce se "spanzura" cu antene Crin Antonescu?
Foto: Arhiva

De ce ar avea nevoie Crin Antonescu de piatra de moara numita PC? De un partid fara identitate, o formatiune cu un lider unic, chiar daca nu oficial. O organizatie care a dat dovada de un oportunism extrem si imoral.

PNL risca sa-si piarda identitatea intr-o astfel de alianta, numita pompos "Alianta de Centru Dreapta". Sa nu uitam ca, in 1996, PNT era formatiunea principala a Conventiei Democrate, sfarsind lamentabil intr-un anonimat din care nu a mai scos-o nici Milut, nici Pavelescu. Cu mult mai dificila va fi misiunea liberalilor de mentinere a identitatii intr-o eventuala alianta preelectorala cu PSD.

Singurul motiv pentru care PC a continuat sa-si faca simtita prezenta pe scena politica romaneasca l-a reprezentat trustul de presa detinut de Dan Voiculescu, fondatorul acestui partid si mentorul din umbra al actualei conduceri conservatoare.

"Pesede cruce pur", cum o numea Traian Basescu in 2004, a fost o alianta electorala prin care PSD spera sa aiba mai multa vizibilitate in plan mediatic, in speta pe cele doua canale detinute la acea vreme de familia Voiculescu. Cu sau fara umanisti, socialistii lui Nastase ar fi obtinut aceleasi procente in alegerile legislative.

Cine traieste cu impresia ca PUR ar fi adus procente in plus se inseala. Cele doua partide nu au format o alianta care sa aduca voturi calculate strict matematic, dupa numarul de sustinatori. Tu vii cu ai tai, eu vin cu ai mei si depasim pragul.

Dovada ca ambele partide au avut scopuri bine definite a fost adusa prin evadarea din alianta "pesede cruce pur" a umanistilor, care au devenit solutia imorala aleasa de Traian Basescu pentru formarea unui guvern.

Crin Antonescu nu trebuie sa uite ca Traian Basescu si PD-L se afla la putere si datorita acestui partid minuscul numit PC. Aceasta formatiune anemica, care n-ar fi intrat in Parlament nici la pastele cailor fara tractiunea PSD, a gasit de cuviinta sa tradeze in acel moment formand o majoritate fara de care n-am mai fi vorbit de guvernul Tariceanu.

Anul trecut, Liliana Minca de la PC si anonimul politic, Teo Trandafir de la PD-L, s-au duelat pentru un scaun de parlamentar intr-un colegiu bucurestean. Singura baza a doamnei Minca in cursa electorala era Piedone, dupa cum declara candidata la vremea respectiva. Nici vorba de suportul electoral al sustinatorilor PC. Cu toata antipatia publica generala fata de PD-L, Teo Trandafir a reusit sa castige in fata renumitului politician Minca, reprezentant PC. Notorietatea vedetei Teo a batut nonidentitatea politica a PC.

Crin Antonescu nu face altceva decat sa dea posibilitatea oponentilor de a-si declara repulsia fata de fostul informator Felix. La fel cum Iliescu atarna ca un bolovan de gatul PSD, tot asa si Dan Voiculescu va trage la fund partidul liberal. Se pare ca domnul Crin Antonescu este prea multumit de sondajele de opinie, dar nu a inteles deloc mentalitatea electoratului din Romania.

Cum poate da uitarii, atat de usor, domnul Antonescu alegerile prezidentiale in care Mircea Geoana a fost invins doar din cauza unei vizite suspecte la Vantu? Electorii romani voteaza sentimental, manati de impulsul momentului. Sentimentele fata de fostii informatori sunt inca dominate de repulsie si dispret.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Voiculescu Antonescu Crin, #Crin Antonescu PC, #alianta PNL PC , #PNL
Comentarii
C
Cronos
rank 3
singurul motiv ptr care Antonescu s-a asociat cu Voiculescu a fost lipsa de caracter si demnitate