Opinii: Se incheie cursa pentru prezidentiale?

Duminica, 29 Noiembrie 2009, ora 08:55
4197 citiri
Opinii: Se incheie cursa pentru prezidentiale?

Crin Antonescu crede ca prin semnarea acordului PNL-PSD se incheie cursa pentru prezidentiale. Este declaratia facuta de catre la Realitatea TV. In vazul intregii tari.

Adica nu mai conteaza votul cetatenilor. Doar vointa celor doi parteneri, Geoana si Antonescu. In opinia sa, prin semnarea acordului soarta alegerilor prezidentiale este pecetluita.

N-am mai intalnit pana in prezent atata lipsa de respect pentru alegatori, atata infatuare, atata dispret pentru democratie. Si nu de la oricine, de la acela care alaturi de Mircea Geoana crede ca ne va decide viitorul in urmatorii 5-10 ani, avand in vedere ca viitorul presedinte va desemna doi sau mai multi premieri.

Neintrarea in turul doi l-a schimbat radical pe Crin Antonescu. A devenit dintr-odata obsedat de putere, de dorinta de a decide de unul singur soarta romanilor. A pus si partidul in situatia de a-i accepta optiunea fara sa cracneasca. S-a asociat cu PSD in pofida tuturor diferentelor de doctrina de viziune economica, de optiuni politice, de principii.

Doar pentru a-si arata siesi si romanilor ca neintrarea in turul doi a fost un accident lesne recuperat prin jocurile de putere care-l fac sa decida, domnia sa si nu altcineva, soarta alegerilor prezidentiale.

Ura viscerala fara de actualul presedinte l-a facut pe Crin Antonescu sa nu ia in considerare o eventuala coalitie pentru o guvernare de drepta, chiar cu Mircea Geoana presedinte. De aceasta coalitie are acum nevoie societatea romaneasca, pentru a realiza reforme, modernizarea statului, refacerea echilibrelor macroeconomice, relansarea economiei romanesti la iesirea din criza.

Daca PSD si PNL ar fi stiut sa faca ce trebuie pentru Romania nu ajungeam acum la mila institutiilor financiare internationale pentru a plati pensiile si salariile. Asa incat pretentia de a guverna impreuna in continuare are la baza doar esecuri.

Nu stiu ce vor intelege romanii din aceasta intamplare.

Personal inteleg ca puterea cazuta intamplator pe umerii unor persoane filosofic nepregatite duce foarte usor in tenebrele spiritului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu prezidentiale 2009, #Antonescu alianta Geoana , #PNL