Plesu, despre Antonescu: Rica Venturiano se joaca de-a Vlad Tepes

Vineri, 25 Martie 2011, ora 20:29
6759 citiri
Plesu, despre Antonescu: Rica Venturiano se joaca de-a Vlad Tepes
Foto: Arhiva

Crin Antonescu a ajuns tinta ironiilor fostului sau coleg de guvern Andrei Plesu, care spune ca acesta ocupa o pozitie pentru care nu are anvergura necesara, se dispenseaza de orice loialitate de partid, isi tradeaza partenerii si incearca sa il albeasca pe Dan Voiculescu.

"Ajuns intr-o pozitie pentru care nu avea anvergura necesara (cam ca, in alt context, Emil Constantinescu), omul a cazut victima unei iluzii de sine induiosatoare pana la un punct, iritanta in cele din urma. Spus pe romaneste, s-a cam smintit", scrie Andrei Plesu despre liderul PNL in Dilema Veche.

Acesta precizeaza ca in cazul lui Antonescu nu poate fi vorba de o sminteala de prea mult succes, cum se mai intampla, pentru ca cea mai importanta "isprava" politica a liderului PNL este, pana acum, "iesirea din cursa inaintea turului doi al alegerilor prezidentiale si caderea euforica in bratele lui Mircea Geoana".

"Cele douazeci de procente cu care s-a vazut in ranita i-au produs un soi de ebrietate sufleteasca, de natura sa-i dinamiteze discernamintul si buna-cuviinta", mai adauga Andrei Plesu, atragand atentia ca desi Antonescu il ia drept model pe Basescu, totodata incearca sa il si suprime.

"Rica Venturiano se joaca de-a Vlad Tepes. Tafna lui are ceva neconvingator, contrafacut, marunt resentimentar. Nu poate fi contrazis fara sa devina agresiv si prost-crescut, se dispenseaza batos de orice loialitate de partid, impune alegeri convenabile 'pe liste', tradandu-si partenerii de mai ieri, face guverne din umbra pe acelasi principiu, se fitaie oportun intre convingeri si declaratii contradictorii.

Ba mananca securisti pe paine si da de pamant cu Mona Musca, ba se balaceste in sofisme ieftine pentru a-l obloji pe Dan Voiculescu, ba vrea sa construiasca 'trainic' cu UDMR, ba se lupta cu iredentismul, mirosind partia electorala pe care i-o poate deschide un obosit discurs nationalist", trece Andrei Plesu, in stilu-i binecunoscut, in revista cateva dintre pozitiile adoptate contradictorii adoptate in ultima vreme de Crin Antonescu.

Filosoful remarca, ironic, si ca Antonescu a vrut mai intai sa para un adevarat disident, atunci cand presa a dezvaluit ca a ramas repetent in facultate.

"De curind, a crezut ca il albeste pe Voiculescu, innegrindu-i pe Basescu si Stolojan. Si ei au avut, prin pozitiile detinute sub comunism, legaturi cu securitatea. Da, dar Dan Voiculescu - cum rezulta din verdictul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - n-a avut, pur si simplu, 'legaturi' cu securitatea (concretizate in rapoarte de serviciu rutiniere), ci a facut politie politica. Adica a turnat oameni. Nuanta pe care dl Antonescu, in retorica lui smechera, o trece, sprintar, cu vederea", subliniaza Andrei Plesu.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Andrei Plesu Crin Antonescu, #Crin Antonescu PNL, #Crin Antonescu Dan Voiculescu , #PNL