PNL Sector 2, critici pentru declaratiile "nefericite" ale lui Tariceanu

Sambata, 26 Ianuarie 2013, ora 20:20
2588 citiri
PNL Sector 2, critici pentru declaratiile "nefericite" ale lui Tariceanu

PNL Sector 2 a recunoscut "succesul istoric in alegerile din 2012" al partidului si sustine candidatura lui Crin Antonescu pentru Presedintia Romaniei, dupa ce, sambata, primarul sectorului 6, Rares Manescu, a cerut ca fiecare membru PNL sa se implice activ in alegerea lui Crin Antonescu in functia de presedinte al Romaniei.

"Filiala Teritoriala Sector 2 a PNL se alatura pozitiei publice formulate de colegii nostri din filialele din vestul tarii si de presedintele filialei sector 6, domnul Rares Manescu, de dezavuare a unui sir de declaratii ale unor lideri ai PNL, opinii pe care le consideram nefericite, atat prin continutul lor atat de apropiat incat se confunda cu cele ale adversarilor nostri, cat si prin momentele in care ele au fost facute, in plina campanie electorala sau in timpul referendumului pentru demiterea Presedintelui Romaniei", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com, semnat de presedintele interimar PNL Sector 2, Adrian Neacsu.

Antonescu despre excluderea lui Tariceanu si in ce conditii nu va candida la presedintie

Astfel, membrii si simpatizantii PNL Sector 2, prin vocea conducerii interimare, si-au aratat sprijinul fata de presedintele Crin Antonescu, "singurul candidat al USL pentru Presedintia Romaniei".

"Consideram inoportuna, inutila si daunatoare intereselor acestui partid si cetatenilor acestei tari o lupta care sa subrezeasca pozitia PNL in fata electoratului sau si in interiorul USL. Acum este momentul consolidarii rezultatului istoric obtinut in alegerile locale si parlamentare din 2012, intaririi filialelor, pozitionarii spre viitor ca principala forta politica de dreapta si, de ce nu, ca cel mai puternic partid politic din Romania", continua comunicatul.

Tariceanu vrea prezidentiale la termen si vot in PNL pentru stabilirea candidatului

Nu in ultimul rand, reprezentantii PNL Sector 2 transmit ca pozitia filialei a fost una constanta "de sustinere a dezbaterii interne constructive si de incurajare a diversitatii de opinie in cadrele statutare ale partidului".

"(...) Ne reafirmam refuzul de a accepta ca forme ale libertatii de opinie pozitiile publice care pun intr-o lumina proasta PNL si le consideram un atac din interior, direct si nemeritat la adresa tuturor membrilor si simpatizantilor acestui partid, la cei care ne-au oferit increderea la urne", se mai arata in comunicatul liberalilor din sectorul 2.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu doreste sa se organizeze alegeri interne in PNL pentru stabilirea candidatului liberal pentru alegerile prezidentiale din 2014, dupa modelul partidelor din Statele Unite ale Americii.

"Vreau sa fac propunerea ca, in PNL, desemnarea candidatului sa se faca pe baza unui scrutin intern si alegeri interne - in America se numeste 'primaries', alegeri interne pentru desemnarea candidatului la Presedintie.

Acest sistem da posibilitatea unui membru al PNL sa aleaga. Alegerile interne vor permite de asemenea sa selectam dintr-un manunchi de candidati pe cel mai bun si sa aiba cele mai mari sanse de izbanda apoi", a declarat Calin Popescu Tariceanu, vineri, intr-o conferinta de presa.

F.N.

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#PNL Sector 2 sustinere Crin Antonescu, #PNL Sector 2 atac Tariceanu, #Crin Antonescu sustinut liberali, #Crin Antonescu sustinut PNL Sector 2, #Crin Antonescu prezidentiabil PNL, #Antonescu alegeri prezidentiale , #PNL