PNL, SRL-ul lui Crin Antonescu

Autor: Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 23 Mai 2013, ora 22:53
4004 citiri
PNL, SRL-ul lui Crin Antonescu

Un securist notoriu, devenit liberal anul trecut, caine de lupta al lui Crin Antonescu, nu este exclus din PNL, nici macar sub riscul ruperii USL si al plecarii liberalilor de la guvernare.

Liberali vechi, care au mai facut ceva pentru partid, precum Vlad Moisescu, sunt insa evacuati fara rezerve sub ciudata acuzatie de, sa-i zicem, bigamie politica.

Pe lista celor care urmeaza sa fie exclusi saptamana viitoare este si Andrei Chiliman, membru fondator al PNL in 1990, un primar cu mare popularitate, care isi poate castiga oricand mandatul si fara sustinerea USL si la care PNL ar trebui sa tina cu dintii.

PNL se umple de dubiosi cu trecut indezirabil si isi pierde marcile autentice, oamenii care l-au consacrat. De ce? Pentru ca au indraznit sa semnaleze si sa reproseze derapajele lui Crin Antonescu. Pentru ca au indraznit sa spuna ca imparatul e gol golut.

Cand era vorba despre criticile lui SRS la adresa PSD, ele erau dovada democratiei si a libertatii de exprimare din PNL, cand e vorba de critici la adresa sa, Crin Antonescu le socoteste culpe impardonabile pentru care aplcia sanctiunea maxima.

Care e unitatea de masura? Prin excluderile de acum Crin Antonescu intareste de fapt solicitarea lui Victor Ponta de excludere a lui SRS.

Dar dincolo de toate aceste fracturi logice, iata ce a ajuns PNL sub ocupatia antonesciana. Un partid foarte asemanator cu cel comunist, cu aceeasi raportare la comandantul suprem, plin de traseisti nefrecventabili, cu un lider dictatorial, sustinut de o garda pretoriana mituita cu pozitii cheie, care ii executa in doi timp si trei miscari pe insubordonatii din partid si din afara lui.

Dar cel mai tare ma uimeste tacerea vechilor liberali, paralizati parca de spaima in fata liderului dezlantuit. Unde sunt seniorii? Unde sunt cei care au incercat sa-l linseze politic pe Traian Basescu pentru practici antidemocratice?

Si-au epuizat spiritul democratic in lupta din deal si acum nu mai au putere sa se opuna adversarului de langa ei, cel care ameninta cu adevarat sa le distruga partidul?

Ce va deveni PNL dupa epurarile acestea? SRL-ul lui Crin Antonescu? Brelocul cheilor cu care viseaza sa deschida Palatul Cotroceni?

Ce spun aceste epurari despre omul care se pretinde numai bun sa conduca Romania? Ce scara de valori denota ele? Ce apucaturi? Ce mentalitate?

Aceasta este oferta liberala pentru Romania, asumata de PNL? Un om care il incalzeste la san pe securistul Sorin Rosca Stanescu si ii pregateste excluderea lui Andrei Chiliman?

Daca acesta a ajuns cu adevarat PNL, atunci isi merita soarta.

Citeste si:
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Evenimentul organizat, duminică după amiaza, 16 ianuarie, la Oradea, unde a preşedintele AUR, George Simion, şi mai mulţi membri ai echipei lui, au mers să strângă semnături împotriva...
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a transmis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă şi parlamentarilor de Timiş, în care face apel la găsirea unor soluţii pentru...