Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presa de azi: Crin si-a facut program pe placul lui Patriciu

Marti, 14 Iulie 2009, ora 07:09
2533 citiri
Presa de azi: Crin si-a facut program pe placul lui Patriciu

Crin Antonescu, in rol de presedinte al tuturor, titreaza Jurnalul National, in editia de marti. Liderul PNL si-a prezentat luni progamul prezidential in fata catorva sute de liberali adusi din tara si inghesuiti ca sardelele intr-o sala din Palatul Parlamentului.

In lipsa aerului conditionat, pe liberali i-au trecut toate transpiratiile ascultand discursul liderului lor, care si-a prezentat viziunea asupra institutiei prezidentiale. "Epoca presedintelui-jucator s-a terminat. Am vazut ca nu poate servi Romania. Nu vreau sa fiu un presedinte-jucator, ci un presedinte al tuturor", a declarat Antonescu.

"Obligatia pe care mi-o asum este aceea de a fi un om de stat, nu un om de partid", a mai spus el, facand lista calitatilor prezidentiale: nu partizan, ci responsabil, moderat, echilibrat, echidistant.

Cum proiectul sau presupune "reformarea statului", Antonescu a prezentat si reteta pe care vrea s-o puna in practica: disponibilizarea clientelei politice si mobilizarea elitelor.

Gandul, ne spune ca "Presedintele-profund" Crin Antonescu vrea sa-l scoata pe tusa pe presedintele-jucator. Doua ore de foc pentru liberalii adunati, luni, in Sala I.C. Bratianu a Palatul Parlamentului, la prezentarea proiectului politic pentru Romania al lui Crin Antonescu, in calitatea sa de candidat al PNL la presedintie.

Atmosfera a fost incendiara nu datorita entuziasmului celor cateva sute de invitati, ci din cauza caldurii naucitoare din Palat. Nu se stie de ce, aerul conditionat fusese oprit tocmai in sala Bratianu, astfel ca temperatura ajungea la peste 40 de grade.

Machiajul si coafura doamnelor au fost puse la grea incercare, dar participantii incercau sa faca fata onorabil, facandu-si aer cu micile pancarte de sustinere pentru Antonescu. Insasi prezentatoarea evenimentului, actrita Monica Davidescu, s-a vazut nevoita sa ceara, discret, ajutor organizatorilor, care i-au procurat pe sest servetele si apa.

Manifestarea in sine a fost lipsita de originalitate, cu filmulete de prezentare si declaratii de sustinere pentru candidat.

Antonescu a fost, pe rand, "omul cu chip blajin, voce modulabila de la vocea dulce la cea cu accente grave, cu bunatate, omenie, strain de spiritul revansard, de nedreptate si necinste" (senatorul Nicolae Robu), "singurul candidat decent de presedinte" (tanara Andrada Balan), "foarte capabil din punct de vedere politic si nu numai" (Sorin Botez, unul din fondatorii PNL) si "omul care a probat calitati de om politic si de stat in momente dificile" (fostul presedinte Emil Constantinescu).

Din Gardianul aflam ca Antonescu nu vrea sa fie presedinte-jucator, ci presedintele tuturor.... Liberalii nu-l vor pe Crin Antonescu un presedinte-jucator, asa cum este Traian Basescu, ci un presedinte al tuturor, potrivit programului prezidential al candidatului PNL pentru Palatul Cotroceni.

Crin Antonescu propune in programul sau un nou proiect national: "Dupa reusita integrarii europene si euro-atlantice, Romania nu a mai avut nici un proiect national. Noul presedinte trebuie sa propuna acest proiect, care sa fie continuat in anii viitori. Acest proiect poate fi formulat, in modul cel mai concentrat si general, ca transformarea Romaniei intr-o democratie consolidata", se arata in program.

Potrivit documentului, proiectul national "se poate sintetiza astfel: ordine in societatea romaneasca, sanse pentru fiecare roman". Dar iata si directiile propuse de Crin Antonescu pentru consolidarea statului: "separatia reala a puterilor in stat; transformarea statului birocratic, clientelar, costisitor si ineficient intr-un stat suplu, eficient si drept, prin descentralizare, debirocratizare si dereglementare".

Crin si-a facut program pe placul lui Patriciu, aflam din Evenimentul Zilei. Presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a lansat luni programul prin care vrea sa-i convinga pe romani sa-l instaleze din toamna la Palatul Cotroceni.

Un program, mai degraba, potrivit pentru Palatul Victoria si inspirat din tezele lui Dinu Patriciu. Desi recunoaste ca atributiile presedintelui nu sunt suficiente pentru a-l impune, Crin Antonescu promite un guvern si o majoritate parlamentara care sa-i puna in practica masurile considerate de "bun-simt".

Considerata de Dinu Patriciu "perfect rationala", cota unica de 10% este una dintre promisiunile prezidentiabilului PNL. La aceasta, el adauga in programul sau alte principii sustinute de omul de afaceri cum ar fi reducerea TVA la 15%, precum si impozite mai mici.

"Sansa economica a Romaniei, dupa 20 de ani de tranzitie si capitalism clientelar, sta in valorile capitalismului autentic si ale economiei de piata: proprietatea privata, piata libera, competitia reala si corecta, libertatea economica", sustine liderul PNL.

Crin ciufulit din interior, titreaza Ziua. Sfetnicii lui Crin Antonescu se plang ca nu pot lucra cu spor la imaginea candidatului prezidentiabil din cauza scurgerilor de informatii interne catre presa si a mesajelor neunitare emise catre public.

Conform unei analize, elaborata luni in bucataria PNL, intrata in posesia Ziua, "punctele de imagine pe care ar fi trebuit sa le adune Antonescu au fost umbrite de unele documente de partid cu circuit intern livrate presei pe cai anonime de catre persoane care nu au actionat in interesul liberalilor".

Strategii PNL afirma ca nu pot culege roadele mediatice ale evenimentelor pe care le organizeaza din cauza unor "defectari" care altereaza mesajul dorit. Asa s-a intamplat in momentul anuntarii sefului de campanie Romeo Stavarache, care a fost eclipsat de scaparea "pe surse" a documentului privind strategia electorala a lui Crin Antonescu.

Din acest motiv, liberalii au considerat ca Antonescu are nevoie de un nou show pentru lansarea proiectului sau prezidential, moment ce nu mai trebuie anulat de alte probleme din partid. Insa luni, in ziua cea mare a prezentarii programului prezidential, un nou document de uz intern a sarit gardul sediului din Aviatorilor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Crin Antonescu PNL, #campanie presedintie Crin, #Crin Patriciu , #PNL