Un deputat PNL ii cere lui Iohannis sa se retraga de la prezidentiale si sa il sprijine pe Antonescu

Marti, 01 Iulie 2014, ora 13:01
3186 citiri
Un deputat PNL ii cere lui Iohannis sa se retraga de la prezidentiale si sa il sprijine pe Antonescu
Foto: raduzlati.com

Deputatul PNL Radu Zlati, fost consilier al lui Crin Antonescu, i-a adresat o scrisoare proaspatului presedinte ales al liberalilor, Klaus Iohannis, cerandu-i sa se retraga din cursa interna pentru stabilirea unui candidat la Cotroceni.

"Indrazniti mai mult decat va permit cei care vor sa loveasca in Crin Antonescu, sacrificandu-va! Par multi, par mari, par importanti, dar nu sunt nici multi, in niciun caz mari si cu atat mai putin importanti - sunt doar uniti si hotarati sa scape de dumneavoastra in maxim 4-5 luni. Au convingerea ca v-au gasit punctul slab - anume dorinta cu orice pret de a candida in toamna", scrie Radu Zlati pe blogul sau, cerandu-i lui Iohannis sa realizeze un tandem cu Crin Antonescu.

Antonescu, despre candidatura la prezidentiale: Eu nu m-am razgandit niciodata

"Alegerea dumneavoastra ca presedinte al PNL este rodul prieteniei cu Crin Antonescu si rodul increderii bazei partidului. Va invitam sa ramaneti alaturi de Crin Antonescu si alaturi de oamenii multi si curati, care va sustin intotdeauna luati impreuna si niciodata luati separat. Desprindeti-va acum de cei care v-au inconjurat ca sa va ia oxigenul si care, desi nu va pot face presedintele Romaniei, cu siguranta va pot facenimic", continua Radu Zlati apelul catre Klaus Iohannis.

Deputatul liberal arata, in scrisoarea sa, ca cei doi ar trebui sa se infatiseze impreuna in fata electoratului, la alegerile prezidentiale, cu Crin Antonescu ca propunere de presedinte al Romaniei si Klaus Iohannis ca viitor premier.

Antonescu se retrage din cursa pentru Cotroceni: Ce spun liberalii si democrat liberalii

"Nu va masurati puterile cu Crin Antonescu, masurati-vi-le impreuna cu Crin Antonescu. Fiti dumneavoastra intaiul sustinator al lui Crin Antonescu in campania pentru prezidentiale, asa cum Crin Antonescu a fost prima voce care in 2009, cand nimeni nu mai vedea solutii, a strigat 'Klaus Johannis premier!' si prima voce care in 2014 a strigat 'Klaus Johannis presedinte al PNL!", continua Zlati.

Radu Zlati il sfatuieste pe Iohannis sa aiba rabdare si sa se integreze in partid, ca presedinte al PNL, urmand ca abia la alegerile de peste 5 ani sa devina propunerea PNL pentru presedintia Romaniei.

"Un premier care la urmatoarele alegeri prezidentiale sa poata candida cu sanse reale, nu inchipuite, nu inventate, un candidat care sa devina meritocratic presedinte de tara, eventual preluand prieteneste cheile de la un alt mare presedinte dat tot de PNL, Crin Antonescu", mai spune deputatul liberal.

La congresul PNL de sambata, mai multi delegati ai PNl au cerut desemnarea lui Crin Antonescu drept candidat la presedintia Romaniei.

Klaus Iohannis a devenit sambata presedintele PNL, dupa ce a asigurat interimatul in urma retragerii lui Crin Antonescu din functie si din postura de candidat al liberalilor la presedintia Romaniei.

Crin Antonescu a ales sa procedeze astfel dupa rezultatele obtinute de PNL la alegerile europarlamentare din luna mai.

A.V.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Radu Zlati apel Iohannis Antonescu, #Zlati apel Iohannis retragere presedintie, #Zlati Crin propunere presedintie , #PNL