Verdictele lui Antonescu: PNL a gresit major. Uneori nu e nicio rusine sa fii izolat

Joi, 11 Februarie 2016, ora 07:30
5663 citiri
Verdictele lui Antonescu: PNL a gresit major. Uneori nu e nicio rusine sa fii izolat
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri seara, ca, daca ar fi acum liderul liberalilor, nu ar face nicio alianta, motivand ca "uneori nu e nicio rusine sa fii izolat intr-un anumit peisaj politic, intr-un anumit moment".

"Nu, nu as face. As putea sa va spun ca uneori nu e nimic rau sa nu ai de partea ta formatiuni precum UNPR sau ALDE, nemaipunand la socoteala PSD, care este desigur adversarul, si a nu mai vorbi de Miscarea Populara.

PSD si ALDE au semnat protocol de colaborare pentru alegeri

Ca, uneori, PNL lasa impresia ca ar dori sa se afle in compania unora dintre acestia si nu are abilitatea sa reuseasca, asta eventual poate sa fie altceva. Tocmai de aceea am spus ca uneori nu e nicio rusine sa fii izolat intr-un anumit peisaj politic, intr-un anumit moment", a afirmat Antonescu, la Romania TV.

Referitor la propunerea PNL de a modifica legea privind felul in care sunt alesi primarii, el a spus ca partidul a gresit "major" atunci cand, cu cateva luni in urma, "a actionat, a votat, s-a pronuntat" pentru alegeri locale intr-un singur tur.

"Am spus de atunci ca asta este o greseala grava si sigur ca acest precedent face dificila astazi pozitia PNL. De ce nu au dorit sa sustina si altii care, cel putin prin prisma alegerilor locale, ar fi fost avantajati, e greu sa o spun. Dar probabil ca li s-au oferit din cealalta parte avantaje mai mari sau pe care le-au crezut mai mari. De exemplu, agatarea de o lista a unui partid mai puternic, cum ar fi PSD, poate mentinerea domnului Tariceanu in functia de presedinte la Senat, nu stiu, sunt pur si simplu supozitii si nu doresc sa le dezvolt", a punctat Antonescu.

Intrebat daca este un esec faptul ca PNL nu a reusit sa-l convinga pe premierul Ciolos sa initieze un act normativ din partea Guvernului privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, Crin Antonescu a spus ca Dacian Ciolos a procedat corect.

Ciolos nu se implica in modificarea legii electorale: PSD s-a bucurat, PNL i-a transmis reprosuri

"Cred ca domnul Ciolos a procedat corect si cred ca PNL a procedat stangaci. Adica un prim-ministru, printr-o ordonanta de urgenta, trebuia sa fie solutia. De altfel, nu inteleg de ce aceasta discutie nu s-a purtat intr-o anumita intimitate. Adica de ce pur si simplu PNL nu a discutat nu la televizor, ci cu premierul Ciolos, propunandu-i o astfel de solutie, pentru ca atunci ar fi putut sti nu de la televizor ca premierul nu este de acord si cautau o alta solutie", a aratat Antonescu.

In opinia acestuia, "Guvernul este lipit de presedintele Klaus Iohannis, dar PNL nu are de ce sa fie lipit de imaginea Guvernului, chiar daca a votat investirea sa sau chiar daca il sustine".

"PNL, ca orice partid cu pretentii de partid mare, nu trebuie sa se lipeasca de nimeni. Trebuie sa aiba propria sa identitate, propria sa greutate, propria sa imagine", a adaugat el.

#Antonescu PNL aliante electorale, #Antonescu PNL alegeri primari, #Antonescu Ciolos Iohannis guvern, #Antonescu Ciolos primari , #PNL