Voyeurismul unui "catindat" la prezidentiale: posibile cauze (Opinii)

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 12:14
4161 citiri
Voyeurismul unui "catindat" la prezidentiale: posibile cauze (Opinii)
Foto: Arhiva

Vestea ca fostul premier al Romaniei, Emil Boc, ar fi aparut nud intr-o filmare a facut inconjurul patriei. Gospodinele cu baticuri inflorate, ascunse dupa nameti, comenteaza cu mult interes subiectul, la carciumi dezbaterile sunt in toi, iar politicienii nostri, imbinare de caracter intre categoriile enuntate, isi dau cu parerea pe la televizor.

Si, cum oamenii politici romani sunt adevarati enciclopedisti - viziunea Caragiale "stiu din toate cate nimic", nu puteau rata momentul lor de "glorie" si de expunere la o emisiune cu audienta mare.

Avid de publicitate si treaz la ore inaintate din noapte, liderul PNL Crin Antonescu a dezbatut intens problema fundului lui Boc. A uitat pentru moment si de zapezi, de saracie si alte alea si a decis sa isi dea cu parerea despre partea dorsala - aia cu care cica ar fi fost tratati romani - a ex-premierului.

Evident ca nimeni nu a trecut cu vederea derapajele lui Crin care a crezut ca ii va creste cota printre romani cazand in penibil. Sociologul Sebastian Lazaroiu l-a catalogat pe acesta drept "voyeurist", argumentandu-si afirmatia prin aceea ca, odata votat presedinte, "se va uita pe gaura cheii din baia voastra".

Atitudinea aceasta a liderului liberal poate fi explicata prin insasi povestea vietii sale. Dupa cum scrie pe blog, de mic, Crin Antonescu a trait intr-o casa aflata intr-o curte unde mai traiau 12 familii.

"Era acolo o lume foarte colorata, un fel de Romanie in miniatura. Soferi, profesori, muncitori, casnice, romani, bulgari, lipoveni... Si apa si instalatiile sanitare erau in curte. Pentru adulti era un adevarat infern, galagia nu se oprea aproape niciodata, dar pentru copii era un paradis. Curtea avea trei iesiri, te puteai juca in voie si puteai scapa usor cu fuga ori de cate ori scoteai din sarite pe cineva". ("Povestea mea" - Crin Antonescu)

Cu toate ca a fost privat de multe in perioada copilariei, Antonescu a iubit invatatura. Asta nu l-a impiedicat sa repete anul. Chiar si asa, morbul culturii si eruditiei se instalase. "Incepe sa citeasca din ce in ce mai mult, in diverse domenii, asumandu-si o totala libertate intelectuala, dincolo de programa oficiala de studiu".

La asemenea pretentii, aparitia - fie ea si telefonica - intr-o emisiune de scandal, asa cum este cea de la Antena 1 - este penibila. Crin Antonescu ar fi trebuit sa stie sa se tina departe de asemenea productii media. Si mai mult, a gresit comentand un asemenea subiect.

Nu cu mult timp in urma, Opozitia - sub cele 3 forme ale ei devenita, apoi, un produs 3 in 1 - ii critica pe cei din conducerea PDL ca sunt disperati si ca apar pe la posturi gen OTV sau Taraf.

De data aceasta, Antonescu a tinut mortis sa fie in prim plan. Impuls care il va costa scump pe micul somnoros, care ar fi bine ca, macar un timp, sa stea deoparte si sa isi puna cenusa in cap.

Dar "naravul din fire n-are lecuire".

Eveniment Quarterly Report

Șansele unui tur doi la alegerile prezidențiale între Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă. „Spectacol de o josnicie şi de o vulgaritate extremă”
Șansele unui tur doi la alegerile prezidențiale între Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă. „Spectacol de o josnicie şi de o vulgaritate extremă”
Politologul Theodor Paleologu a afirmat, duminică seară, 10 decembrie, că PNL este ”anexa PSD”, chiar dacă la alegeri va ”pretinde că este independent”. Un candidat propriu al PNL...
Solicitările liberalilor către ministrul Finanțelor, în pline discuții aprinse în coaliție, pe bugetul de stat
Solicitările liberalilor către ministrul Finanțelor, în pline discuții aprinse în coaliție, pe bugetul de stat
Liderii liberali au avut discuții cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, duminică, 10 decembrie, potrivit unor surse politice, în contextul în care în coaliție se pun la punct ultimele...
#Crin Antonescu Antena, #Crin Antonescu scandal, #Crin Antonescu Boc , #PNL