Antonescu: Am propus revocarea sefului STS in CSAT. Consilierul lui Basescu a votat impotriva

Joi, 19 Iulie 2012, ora 20:48
7764 citiri
Antonescu: Am propus revocarea sefului STS in CSAT. Consilierul lui Basescu a votat impotriva
Foto: Antena 3

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a dezvaluit ca in sedinta CSAT de joi a propus eliberarea din functie a sefului STS, Marcel Opris, dar ca unul dintre consilierii lui Traian Basescu, Iulian Fota, a votat impotriva revocarii.

"Aceasta instalare este in afara legii si nu are nicio acoperire legala. Am facut propunerea ca domnul Opris sa fie revocat din functie. Toti membrii CSAT, mai putin unul, au votat pentru. Ca propunerea sa fie validata, trebuie sa fie votata de toti membrii CSAT. Domnul consilier prezidential Iulian Fota, al domnului Basescu, care era in concediu, dar care a venit la aceasta sedinta, a votat impotriva.

Smecheria pe care o face domnul Basescu, 73% din Administratia Prezidentiala - sunt in concediu. Spune asta ceva si despre eleganta domnului Basescu", a declarat Crin Antonescu, joi seara, la Antena 3.

Canacheu: STS avea toate argumentele sa monteze o linie telefonica la biroul lui Basescu

Totodata, presedintele interimar a subliniat ca Marcel Opris "invoca o legislatie in care peste tot, ca vorbim de Constitutie, ca vorbim de legea de organizare a STS, ca vorbim de orice alte legi, peste tot se face referire la institutia presedintelui.

Institutia presedintelui suspendat nu exista. Nu exista in acelasi timp doi presedinti in Romania. Sigur, din punct de vedere politic, comunicational, noi folosim termenul de presedintele suspendat. Pana cand Traian Basescu nu va primi un verdict din partea electoratului, domnia sa poate sa se mai considera cumva presedinte, dar doar politic".

"Din punct de vedere personal, Traian Basescu poate avea toate telefoanele din lume. Pe mine ma intereseaza insa sa fim in interiorul prevederilor legale(...) Cred ca, in toate privintele, comportamentul meu fata de Traian Basescu a fost unul corect(...) Dupa opinia pe care mi-am putut-o forma, aceasta instalare este in afara

legii", a explicat Crin Antonescu.

Cum a decurs audierea directorului STS in comisia de aparare a Senatului - Interviu Ziare.com

Joaca de-a alba-neagra

In opinia presedintelui interimar, Traian Basescu joaca alba-neagra cu cine ii calca pragul sediului de campanie si ii sfatuieste pe romani sa nu se increada in trucurile vechi ale lui Basescu.

"Cu toata convingerea mea, nu trebuie sa se ia nimeni dupa toate aceste trucuri vechi ale unui om care joaca alba-neagra cu cine trece p-acolo. Toate afirmatiile lui Traian Basescu sunt niste minciuni(...) Oamenii trebuie sa vina la vot. Daca nu se strang 50% plus unu dintre alegatorii Romaniei, Basescu se intoarce. Nu va mai tine cont de rusine si legitimitate si va face mai departe ceea ce face de 8 ani, cu Udrea, Boc si altii", a atras atentia Antonescu.

Crin Antonescu este de parere ca daca Traian Basescu se va intoarce la Cotroceni, Romania va intra intr-un nou blocaj: "Aceasta tara se va bloca din nou. De fapt, Traian Basescu nu poate coabita cu nimeni. Traian Basescu a aratat ca, in masura in care poate, influenteaza justitia, este singurul politician din Romania care poate influenta justitia, vorbeste de dosare... Eu sper ca justitia nu va respecta ce crede domnul Basescu, ci ce se intampla in dosarul asta. Domnul Basescu este campionul dublului limbaj, dublului standard".

Antonescu a reiterat ca romanii trebuie sa vina la vot si a accentuat ca ca daca la referendum se indeplineste cvorumul, Traian Basescu este demis. In cazul in care nu se indeplineste cvorumul si nu se duc indeajuns de multi romani la vot, presedintele suspendat, conform legii, se intoarce la Cotroceni.

Din acest motiv, Antonescu si-a incheiat pledoria de joi seara cu urmatorul apel catre romani: "Veniti la vot, oriunde v-ati afla si cu oricine ati vota!"

Scandalul de la STS

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, joi, ca are nevoie de liniile STS instalate la sediul sau de campanie pentru a comunica cu SPP despre protectia sa si ca s-ar bucura daca l-ar suna si presedintele interimar Crin Antonescu sa ii ceara opinia in probleme care "ard".

Presedintele Comisiei de aparare din Senat, Cristian David, a declarat, joi, dupa audierea sefului STS, Marcel Opris, ca membrii comisiei au ajuns la concluzia ca instalarea si functionarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Basescu se situeaza in afara prevederilor si normelor legale.

Cristian David a declarat, la finalul sedintei comisiei de aparare din Senat, in cadrul careia a fost audiat si seful STS, Marcel Opris, ca presedintele suspendat nu poate beneficia de un sistem ca acela instalat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale la sediul de campanie al presedintelui suspendat, Traian Basescu. Presedintele Comisiei de aparare a sustinut ca generalul Marcel Opris si-a depasit competentele.

David: Seful STS a incalcat legea. Situatia lui, de competenta CSAT

Cristian David a anuntat ca va trimite Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) concluziile comisiei de aparare pe aceasta tema.

Directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Marcel Opris, a declarat, joi, dupa audierea in Comisia de aparare a Senatului, ca a prezentat toate documentele, hotarari ale CSAT, care arata ca instalarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Traian Basescu s-a facut in mod legal.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Crin Antonescu eliberare functie Marcel Opris, #Iulian Fota Marcel Opris STS, #seful STS audiat, #Opris audiat telefon Basescu , #presedinte interimar
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Ramane ca Ponta si Antonescu sa o revoce si pe Maria Basescu