Antonescu i-a demis pe toti consilierii lui Basescu si a numit vice la AEP pe 8 ani

Vineri, 03 August 2012, ora 14:30
15304 citiri
Antonescu i-a demis pe toti consilierii lui Basescu si a numit vice la AEP pe 8 ani
Foto: Arhiva

Crin Antonescu, presedintele interimar al Romaniei, i-a demis pe toti consilierii prezidentiali numiti in functie de Traian Basescu inainte de a fi suspendat.

Conform unui comunicat remis presei de Administratia Prezidentiala, Crin Antonescu a semnat vineri, 3 august, decretele pentru eliberarea din functie a consilierilor prezidentiali Iulian Chifu, Iulian Fota, Cristian Diaconescu, Bogdan Alexandru Dragoi si Bogdan Manoiu.

"Este un element de forta. Intotdeauna a fost obsedat ca nu e singurul presedinte. Nu are eleganta de a astepta finalizarea procesului si a vrut sa arate ca el e seful(...)Probabil vor urma schimbari in tot sistemul de siguranta nationala. De mine se impiedica in mod special. A fost un gest neelegant, de forta", a comentat pentru Mediafax Iulian Fota, consilierul prezidential pe probleme de siguranta nationala al lui Traian Basescu.

Tot vineri, Crin Antonescu a semnat decretul pentru numirea lui Dan Vlaicu in functia de vicepresedinte al Autoritatii Electorale Permanente, pentru un mandat de 8 ani.

De asemenea, presedintele interimar a mers vineri la Palatul Victoria unde avea loc sedinta de guvern condusa de premierul Victor Ponta pe tema listelor electorale cerute de Curtea Constitutionala necesare pentru validarea referendumului din 29 iulie.

Conform unor surse citate de mass-media, guvernul ar putea fi remaniat in scurt timp.

Antonescu a parasit Palatul Victoria la in jurul orei 16.00.

Curtea Constitutionala a amanat, joi, luarea unei decizii cu privire la referendumul din 29 iulie pana pe 12 septembrie, motivand ca institutiile statului au remis informatii contradictorii sau neclare cu privire la numarul de alegatori existenti in listele electorale.

Pana ce Curtea va da o decizie finala, Traian Basescu ramane presedinte suspendat, iar Crin Antonescu presedinte interimar.

#Crin Antonescu demis consilieri Basescu, #Antonescu demis consilierii prezidentiali , #presedinte interimar