Antonescu: Ma voi implica direct in campania pentru referendum

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 19:15
7465 citiri
Antonescu: Ma voi implica direct in campania pentru referendum

Presedintele interimar Crin Antonescu a anuntat, miercuri seara, ca se va implica direct in campania referendumului pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu.

"Anunt cat se poate de fara echivoc ca, in zilele urmatoare care au mai ramas pana la referendum, ma voi implica direct si la vedere in aceasta campanie", a afirmat Crin Antonescu, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

Presedintele interimar a spus ca va face apel catre electorat pentru participarea la referendum si pentru "deslusirea interesului pe care acest referendum il reprezinta pentru cetatenii Romaniei".

"Toti cetatenii trebuie sa stie ca au dreptul de a veni sau nu la referendum. Toti trebuie sa stie in ce masura soarta fiecaruia dintre ei se leaga de rezultatul acestui referendum. (...) Anunt deschis si cinstit intentia mea de a participa la campania pentru referendum", a intarit Crin Antonescu.

Romania si "figuratia" in Uniunea Europeana

Presedintele interimar a sustinut ca Romania trebuie sa rezolve "o problema mai mare" decat cea a raportului Comisiei Europene pe Justitie - mai putina figuratie in Uniunea Europeana.

"Romania, si fara aceste mecanisme, va fi o tara din ce in ce mai europeana, din ce in ce mai conectata la standardele, exigentele si mecanismele europene. Romania nu are doar aceasta tema despre care s-a discutat mult in ultimii cinci ani si despre care discutam si astazi.

Romania are o problema mai mare careia trebuie sa ii dea repede solutii cat mai curand - de a face cat mai putina figuratie in Uniunea Europeana si in institutiile ei", a spus Crin Antonescu.

Barroso: Romania s-a indepartat de la marginea prapastiei. Un nou raport, la sfarsitul anului

Acesta a mentionat ca "Romania nu este si nu va fi izolata", in urma recentului raport MCV, dar si ca tara trebuie sa trimita cat mai repede posibil "o armata de oameni competenti" la Bruxelles.

"Va trebui, cat mai repede posibil, sa pregatim si sa trimitem catre Bruxelles o armata de oameni competenti, de experti autentici, de oameni care sa pregateasca in Romania formule, variante politice pe care sa incerce sa le implementeze.

Asta imi pare problema cea mai importanta a Romaniei, nu doar de a trece din cand in cand examenul de buna purtare, ci de a deveni cu adevarat un actor in Uniunea Europeana, un depozitar si purtator de pozitii politice europene", a subliniat presedintele interimar.

Romania a iesit cu imaginea sifonata in urma raportului pe Justitie al Comisiei Europene, insa a devenit tinta reprosurilor presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"Evenimentele din Romania din ultimele trei saptamani au fost motiv de ingrijorare pentru CE. In fiecare stat membru, avem nevoie de respect pentru institutiile democratice si statul de drept. Evenimentele din Romania ne-au zdruncinat increderea. Luptele politice nu justifica subminarea principiilor democratice", a declarat Barroso.

"Raportul CE este in concordanta cu ce credem toti in Romania"

Crin Antonescu a declarat ca raportul Comisiei Europene pe Justitie este "in deplina concordanta" cu ce cred toti romanii si ca nu a existat niciun fel de divergenta in aceasta privinta.

"In acest raport, Comisia Europeana si presedintele Comisiei Europene reafirma in mod explicit niste valori si niste principii cu care suntem cu totii categoric de acord. (...) Este in deplina concordanta cu ce credem noi toti in Romania. Nu a existat si nu exista niciun fel de divergenta in aceasta privinta.

Pe de alta parte, exista o serie de evaluari cu privire la situatia politica recenta din Romania, in legatura cu care parerile raman impartite. In aceasta zona, imi pastrez evaluarile, aprecierile, rezervele in unele privinte pe care le-am formulat cand am discutat despre proiectul acestui raport, confirmat in mare masura de forma sa oficiala", a afirmat presedintele interimar.

Acesta a salutat faptul ca atat Guvernul Romaniei, cat si ceilalti romani inteleg criteriile si exigentele Comisiei Europene si ale Uniunii Europene.

Nu in ultimul rand, Crin Antonescu a afirmat ca Guvernul Ponta "trebuie sprijinit", salutand ca acesta a inceput "lupta cu baietii destepti" si explicand ca Executivul trebuie sa continue in fiecare zi auditele demarate la nivelul fiecarui minister, chiar si in perioada de referendum.

Citeste si:
„Nea Petrică” Daea s-ar putea întoarce în funcția de ministru al Agriculturii. Care sunt alte nume luate în calcul pentru înlocuirea lui Chesnoiu
„Nea Petrică” Daea s-ar putea întoarce în funcția de ministru al Agriculturii. Care sunt alte nume luate în calcul pentru înlocuirea lui Chesnoiu
PSD stabileşte miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va prelua portofoliul Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...