Antonescu: Ministrul Justitiei poate propune noul procuror general, nu voi obstructiona numirea

Duminica, 05 August 2012, ora 08:00
7678 citiri
Antonescu: Ministrul Justitiei poate propune noul procuror general, nu voi obstructiona numirea

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat, sambata, ca ministrul Justitiei poate face o propunere pentru noul procuror general, avand in vedere ca "scadenta" vine la mijlocul lunii septembrie, el aratand ca nu va obstructiona aceasta numire.

"In ce-l priveste pe procurorul general, si pe seful DNA despre care s-a facut vorbire expresis verbis in comunicate internatioale, inca o data as vrea sa precizez (...): procurorul general e numit la propunerea ministrului Justitiei cu acordul, cu evaluarea, CSM si apoi, la capatul acestui circuit, numit sau nu de catre presedinte. Deci nu presedintele initiaza un asemenea proces, nu presedintele gaseste persoane, ca sa spun asa, presedintele are ultimul cuvant, doar asa, cum are si la promulgarea legilor, aici putand sa respinga propunerea respectiva", a spus Antonescu, la Antena3.

Presedintele interimar a spus ca ministrul Justitiei poate sa se orienteze asupra unei personalitati din lumea Justitiei pe care sa o propuna ca procuror general, avand in vedere ca "scadenta" este in luna septembrie si sa faca aceasta propunere, el dand asigurari ca nu va obstructiona aceasta numire.

"Eu cred ca, atunci cand vin scadentele - cum la DNA a venit, stam din amanare in amanare, amanare legala - si cum va veni undeva spre mijlocul lunii septembrie si la Parchetul General, eu cred ca ministrul Justitiei poate foarte bine sa se orienteze asupra unei personalitati din lumea Justitiei - ca e vorba de un procuror, dar nu e neaparat nevoie, poate sa fie un judecator, poate sa fie un magistrat cu o cariera solida in spate care sa fie, ca sa spun asa, de notorietate independent, fara vreo legatura clara cunoscuta cu vreun partid politic - si sa-l propuna mai departe", a mai spus Antonescu.

Intrebat daca ar fi dispus sa analizeze propunerea minsitrului Justitiei si "sa-i dea drumul", daca acesat initiaza procedura acum, Antonescu a raspuns: "Categoric da. Sigur ca da. Eu am spus ca nu schimb eu pe cineva. Daca acest proces porneste de la ministerul Justitiei, evident ca nu-l voi obstructiona eu".

Citeste si:
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va fi noul ministru al Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, minte şi că este incompetent, aducând ca...