Antonescu: Nu am afirmat nici aseara, nici alta data ca nu mai demisionez

Joi, 26 Iulie 2012, ora 16:32
4033 citiri
Antonescu: Nu am afirmat nici aseara, nici alta data ca nu mai demisionez

Presedintele interimar Crin Antonescu a precizat ca declaratiile sale de la Antena3 de miercuri nu trebuie interpretate ca un anunt ca nu va mai demisiona daca Traian Basescu revine la Cotroceni, mentionand ca va respecta ce a spus in Parlament, la suspendare.

"Stiu ca suntem cu totii obositi si pe finalul unei campanii si al unui sezon politic incarcat. Dar va rog respectuos sa constatati ca nu am afirmat nici aseara, nici alta data, ca nu mai demisionez. Am facut cateva comentarii in legatura cu ceea ce mi se pare profund incorect in atitudinea fata de referendum a lui Traian Basescu si a PDL. Si am spus ca nu am niciun fel de obligatie, ceea ce nu inseamna insa ca nu mai demisionez sau ca sunt un politician ca atatia altii, care nu-si respecta cuvantul. Ce am spus in Parlamentul Romaniei ramane valabil si nu a fost cu nimic contrazis de schimbul de replici cu un jurnalist in cadrul unei emisiuni de aseara. Nu am afirmat nici aseara, nici alta data ca nu mai demisionez. Deci daca asta este grija principala a dvs., sa stiti ca voi face ceea ce am spus ca voi face", a declarat Antonescu la Antena 3.

"Bineinteles ca mentin ce am spus in Parlamentul Romaniei pentru ca in 20 de ani niciodata nu am incalcat ceea ce am spus in Parlamentul Romaniei sau in alta parte", a adaugat el.

Crin Antonescu a declarat pe 6 iulie ca drumurile sale si ale lui Traian Basescu se despart, adaugand ca, daca presedintele nu va fi demis prin referendum, atunci se va retrage definitiv din viata politica. "Drumurile mele si ale dvs, domnule presedinte Basescu, oriunde v-ati afla, se cam despart. Veti fi sau nu suspendat astazi, veti fi sau nu demis de verdictul poporului roman, ne cam despartim. Daca nu veti fi demis la referendum, eu, Crin Antonescu, ma retrag definitiv din viata politica. Daca veti fi demis la referendum nu stiu ce va veti face", a spus Antonescu.

Crin Antonescu a explicat, miercuri seara, referindu-se la retragerea sa din politica daca Traian Basescu se intorce la Cotroceni, ca dupa anuntarea boicotarii referendumului, el nu mai este "legat de niciun angajament", avand in vedere ca nu se mai poate vorbi de o "competitie".

"A survenit acum si acest element care da peste cap orice conditie de competitie electorala in care domnul Basescu striga ''Fugiti''. Evident ca nu mai sunt legat de niciun angajament, de niciun ramasag", a aratat Antonescu la Antena 3.

Totusi, el a spus ca nu stie daca va mai putea face politica in cazul unui rezultat netransant la referendum.

"Exista insa o alta problema si chiar nu pot sa raspund acum. Eu nu stiu daca, Doamne fereste, vom avea situatia cu 7, 8 ,9 milioane, la limita, de oameni care vin si spun ceva, cu votul lor, cu constiinta lor, cu dreptul lor si cineva in ignorarea completa a acestei situatii revine totusi la Cotroceni, eu nu stiu pur si simplu daca mai pot sa mai fac politica in continuare fata de aceasta situatie. Nu stiu, o sa vedem.

Noi suntem, de fapt, in practica, impinsi catre legea pe care au facut-o pedelisti si nu s-a mai suparat nimeni din Europa. Aceea absurda in care ai nevoie de 9 milioane de DA-uri. Acum insa eu tot ce pot sa va spun multimindu-va pentru aceasta preocupare sa nu ajungem intr-o asemenea situatie pentru ca atunci nu mai e o problema daca ramane Antonescu sau Basescu in politica. Va fi o situatie absolut cumplita cu care Romania nu s-a mai confruntat si asta ne mai lipsea", a conchis Antonescu.

Citeste si:
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Conducerea PNL se reuneşte, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei vor fi aleşi secretarul general al partidului,...
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...