Cartea de vizita a presedintelui interimar Crin Antonescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 30 August 2012, ora 20:58
12176 citiri
Cartea de vizita a presedintelui interimar Crin Antonescu (Opinii)
Foto: Daylife (Arhiva)

Era initial o problema de estetica mai degraba, decat una de morala. A devenit peste noapte insa una si mai grava. Una care oscileaza intre patologie si diverse anomalii ale spiritului.

Interimatul lui Crin Antonescu, despre el este vorba, si modul in care presedintele PNL a gasit de cuviinta sa il exercite. Stim sigur acum cel putin un lucru - "discret" nu are pentru Antonescu intelesul pe care cuvantul il capata in orice dictionar explicativ al limbii romane.

Si nu este vorba despre nenumaratele declaratii de presa sau interviuri pe care le-a dat in perioada celor 50 de zile de interimat. Nici despre participarea la mitingurile USL din campania pentru suspendarea lui Traian Basescu. Nimic din toate acestea nu m-au mirat insa mai mult decat un fapt, aparent banal, care a si aparut deja in presa.

Cartile de vizita pe care discretul domn presedinte interimar Crin Antonescu a tinut mortis sa si le faca doar in virtutea faptului ca se instalase confortabil la Cotroceni inainte de vreme.

V-ati putea intreba ce e bolnav in a-ti edita cateva carti de vizita pentru noul loc de munca, unde informatiile sunt updatate, fie si doar pentru un mandat "discret". Ei bine, exemplul e foarte bun pentru problema mult mai importanta pe care vreau sa o discut in continuare.

Cu sau fara cartile de vizita purtand numele si functia presedintelui interimar Crin Antonescu si numerele de telefon fix de la Cotroceni, presedintele liberalilor s-a plasat in cel mai prost unghi cu putinta prin instalarea inainte de vreme pe scaunul de presedinte.

Marea problema a lui Crin Antonescu nu este ca a spus ca isi va da demisia, iar acum nu si-o mai da, explicandu-ne, precum doamna judecatoare Aspazia, ca nu am inteles noi bine sau ca el nu s-a gandit niciodata sa aiba in vedere si ipoteza cu masa verde care ar putea sa il aduca inapoi pe Traian Basescu.

Cum, necum, astazi, Crin Antonescu trebuie sa administreze, fie ca vrea sau nu, imaginea unui oportunist care s-a bulucit cu prima ocazie sa isi ia in primire lucrul pentru care nu primise mandat din partea nimanui. Cartile de vizita facute de Antonescu pentru perioada interimatului vorbesc singure.

Intre adoratia de sine si pierderea luciditatii in fata celei mai mici oportunitati de a intra pe usa din dos in lumea la care ai visat tot mai mult in ultimii ani, Crin Antonescu si-a pierdut acel ceva care ii dadea o aura necunoscuta, de mister neincercat, dar credibil.

Este si drama USL, care a ajuns la guvernare cu jumatate de an inaintea alegerilor parlamentare si deja se confrunta cu o pierdere de capital serioasa, plus cateva critici absolut intemeiate - chiar toti sunt la fel (de rai si prosti, se intelege) sau mai exista si diferente?

In mandatul sau de interimar, Crin Antonescu a aratat ca nu prea exista nicio diferenta intre el si predecesorul sau, iar daca exita cateva, ele tin de forma si nu de fond.

Ajunsi aici, ne putem intreba daca nu cumva caderea Guvernului MRU a fost cumva planificata si ingaduita chiar de adevaratii detinatori ai puterii momentului. Marele noroc al USL si implicit al lui Crin Antonescu este ca nu s-a indeplinit cvorumul la referendum, iar dusmanul lor etern s-a intors in Palat.

Poate doar asa, doar prin pastrarea nivelului ridicat al frustrarilor celor 7,5 milioane de romani care au votat impotriva presedintelui si nu s-au ales cu nimic, USL sa mai spere la un rezultat bun in toamna.

Daca insa alegerile parlamentare sunt peste cateva luni, nu acelasi noroc il are si Crin Antonescu, obligat sa astepte pana in 2014. La turatia asta si in ritmul asta de consum, chiar si de-ar rezista USL pana atunci, Crin Antonescu are toate sansele sa devina candidatul second best ever.

Macar si pentru faptul ca nu mai are sens sa il schimbi pe Basescu Traian cu o replica mutanta de-a sa.

Eveniment Quarterly Report

Lider PSD despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Lider PSD despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Senatorul Robert Cazanciu (PSD), a declarat luni, despre flagrantul preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, că imaginile apăarute în spaţiul public sunt ireale şi că nu...
PMP respinge orice negocieri cu PNL: ”Liberalii sunt, în acest moment, doar chelnerii de la masa PSD”
PMP respinge orice negocieri cu PNL: ”Liberalii sunt, în acest moment, doar chelnerii de la masa PSD”
Reprezentanţii PMP au dezminţit „fumigene” apărute în spaţiul public potrivit cărora partidul ar fi în discuţii pentru o fuziune cu PNL. Partidul Mişcarea Populară vrea să fie parte...
#Crin Antonescu presedinte interimar, #Antonescu carte vizita presedinte, #Antonescu gafe presedinte , #presedinte interimar