Crin Antonescu va promulga Legea referendumului

Luni, 16 Iulie 2012, ora 19:11
11555 citiri
Crin Antonescu va promulga Legea referendumului
Foto: presidency.ro

Presedintele interimar Crin Antonescu a decis sa promulge Legea referendumului, in formula in care ea a fost votata de Parlament si acceptata de Curtea Constitutionala.

"Am decis sa promulg legea de modificare a Legii referendumului, asa cum a fost ea votata de Parlamentul Romaniei, asa cum a trecut prin Curtea Constitutionala.

(...) Unul dintre motivele pentru care am decis promulgarea este si acela ca, spre deosebire de altii, inteleg intotdeauna interesul national in fata interesului partizan sau personal", a declarat Crin Antonescu, luni seara, intr-o declaratie de la Palatul Cotroceni.

Astfel, potrivit declaratiilor lui Crin Antonescu, referendumul va avea loc intr-o singura zi, pe 29 iulie, intre orele 8.00 si 20.00.

"In legatura cu continutul in sine al legii, care consacra un prag de participare, de cel putin 50 la suta plus unu, se pot discuta multe lucruri. Am rezerve fata de faptul ca formula ignora recomandarile Comisiei de la Venetia in aceasta materie, care de multe ori au fost luate in calcul si respectate.

(...) Am socotit ca este mai putin important punctul meu de vedere, am promulgat aceasta lege si cred ca in felul acesta am inchis unul dintre subectele fierbinti de dezbatere", a mai spus presedintele interimar al Romaniei.

Crin Antonescu a afirmat ca tara se afla sub un "asalt de dezinformare", intr-o situatie extrem de dificila "in care a fost adusa de iresponsabilitatea unor oameni disperati ca isi pierd scaunul si puterea".

"Ce au facut in aceste zile acesti oameni, in media internationala, este crima impotriva acestei tari. (...) Nici eu, nici prim-ministrul nu dictam Parlamentului. Nu incalcam Constitutia Romaniei pentru niciun motiv", a explicat Crin Antonescu.

Miting anti-Basescu la Timisoara: Antonescu participa, Ponta ramane acasa

Antonescu, bantuit de tinerii morti in '89 care intreaba "Ce ati facut cu sangele nostru" (Video)

Nu in ultimul rand, Antonescu a explicat si motivele pentru care a participat la mitingul sustinatorilor USL anti-Basescu de la Timisoara, de duminica.

"Am participat la acest miting pentru a-mi spune foarte limpede parerea fata de doua teme: cetatenii sa vina si sa-si exprime parerea la referendum, dat fiind ca mult din destinul acestei tari depinde de acest moment, dar si sa vorbesc despre drepturile inalienabile ale Romaniei. Nimeni, nici Traian Basecu, nici doamna Macovei, nu pot scoate Romania din Uniunea Europeana si din civilizatia democratica, pentru ca nu ei au dus-o acolo, pentru ca Romania merita deplin acest statut", a mai aratat presedintele interimar.

Curtea Constitutionala a decis ca legea prin care s-au facut modificari la articolul 10 din Legea referendumului este constitutionala, in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.

Pe de alta parte, membri marcanti ai USL au propus ca referendumul pentru demiterea presedintelui Basescu sa se desfasoare pe parcursul a doua zile pentru a se asigura rata de participare.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Crin Antonescu promulgare lege referendum, #lege referendum promulgata, #Crin Antonescu miting USL Timisoara, #Crin Antonescu declaratii Cotroceni, #Crin Antonescu referendum demitere Basescu , #presedinte interimar