Crin Antonescu, despre Traian Basescu: Si oamenii puternici cad. Si oamenii puternici mor

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 20:58
4599 citiri
Crin Antonescu, despre Traian Basescu: Si oamenii puternici cad. Si oamenii puternici mor

Presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, a amintit, referendu-se la presedintele suspendat Traian Basescu, ca marii conducatori n-au sfarsit tocmai bine si ca, la fel ca si ceilalti, si oamenii puternici cad si mor.

Presedintele interimar a facut aceste declaratii explicand ca Traian Basescu intelege ca singura modalitate sa ramana in functie este neatingerea pragului prezentei la votul din 29 iulie. In acest context, Antonescu a subliniat ca nu ar trebui sa existe o temere pentru extinderea programului de vot.

"Nu-i sta bine unui om puternic. Si oamenii puternici cad. Si oamenii puternici mor, politic vorbind. Marii conducatori n-au sfarsit-o grozav", a declarat Crin Antonescu, vineri seara, in cadrul unei emisiuni difuzate de Romania TV.

In opinia lui Antonescu, Traian Basescu "joaca in continuare comedia barbatiei", context in care si-a exprimat convingerea ca "aceasta comedie se va termina si pentru dumnealui la inceputul saptamanii viitoare".

Despre Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si despre echipamentele de la sediul de campanie al lui Traian Basescu, Crin Antonescu reitereaza ca degeaba a tipat Basescu la el "sa dea ordin sa fie taiat telefonul", avea nevoie de "unanimitate, de consens in CSAT".

In continuare, presedintele interimar a amintit ca Iulian Fota, consilierul lui Traian Basescu pe probleme de securitate nationala, s-a opus eliberarii din functie a sefului STS, generalul Marcel Opris.

"Este consilierul lui Traian Basescu pe probleme de securitate nationala, care are rang de ministru si este membru cu drepturi depline in CSAT. Domnul Iulian Fota s-a opus si asta a fost", a explicat Antonescu.

"Spunea 'sa dea ordin sa fie taiat telefonul, e las'. Nu sunt las. Basescu stie mai bine ca oricine din tara asta ca nu sunt las (...) Probabil ca tipa la mine ca sa auda altii. Tipa la mine sa ii sperie pe altii. Pe cei din preajma mea. Multi se sperie cand anunta domnul Basescu ca mai sunt dosare care or sa apara in curand (...)

Oare ce ar spune oamenii de la Washington, care se ingrijoreaza, daca ar vedea ce crede fostul presedinte al Romaniei despre o audiere la Senat in fata unei comisii. Cum adica politruci? Sunt reprezentantii natiunii romane. Pai si domnul Basescu e un politruc, dar nu cred ca intelege bine termenul. Senatorii sunt niste oameni politici, dar nu pot fi asimilati cu aceasta categorie si nu pot fi numiti ticalosi.

Am mai auzit cuvinte grele, dar asa ceva n-am mai auzit decat la Nicolae Ceausescu, din 1989, spre sfarsit. Probabil el gandeste lupta politica prin faptul ca cine pierde presedintia Romaniei se duce la Rahova. Nimeni, din cate cunosc eu, nu are intentia si nu va avea posibilitatea... Am convingerea ca in Romania nu vor mai exista puncte de program politic legate de condamnarea cuiva. Nimeni nu are in program hartuirea, arestarea, condamnarea lui Traian Basescu", a adaugat Crin Antonescu.

"Nu trebuie sa dea telefoane ca sa strige dupa ajutor"

Crin Antonescu a lamurit, din nou, ca presedintele suspendat Traian Basescu nu avea nevoie de telecomunicatii speciale la sediul sau de campanie si ca are parte de serviciile SPP si fara acel telefon:

"Pentru mine, nu a fost nicio secunda o problema ce fel de telefoane are domnul Basescu. Pentru mine nefind o preocupare niciodata ce fel de telefoane are domnul Basescu in campanie, a iesit la iveala ca nu este legal. Presa, ca de obicei, a dat semnalul de alarma.

Serviciile SPP se acorda prin lege mai multor categorii de demnitari prezenti sau fosti, de candidati si se acorda si cuiva care se afla in situatia domnului Basescu, de presedinte suspendat. Este absolut firesc. Dar aceasta protectie nu are nimic de-a face cu telecomunicatiile speciale. Daca doreste sa comunice cu ei, sunt foarte aproape. Nu sta candidatul sau cel protejat sa dea telefoane sa strige dupa ajutor. Eu sunt convins ca daca Traian Basescu vrea sa comunice cu oricine poate sa o faca si fara telefoanele speciale".

De asemenea, presedintele interimar l-a criticat din nou pe Traian Basescu pentru declaratiile pe care le face referitor la lovitura de stat din Romania: "Domnul Traian Basescu traieste in mijlocul civilizatiei, mai bine decat multi dintre romani, are apa, caldura ne-a dat Dumnezeu, si spune ca in Romania este lovitura de stat".

"Traian Basescu are o obsesie cu Rahova"

Cat despre afirmatiile presedintelui suspendat referitoare la incarcerarea lui Adrian Nastase la Penitenciarul Rahova si cum n-or sa ajunga colegi, Crin Antonescu crede ca Traian Basescu are niste "probleme".

"Suntem din nou in fata unor probleme pe care le are Traian Basescu. Probabil ca asa intelege domnul Basescu lupta politica: cine pierde se duce la Rahova. Chestiunea asta cu Rahova este o obsesie a domniei sale si nu poate nimeni sa spuna in ce puscarie se va duce daca va fi condamnat", a accentuat Antonescu.

Intrebat daca se teme de inscenari, Crin Antonescu a spus ca lui nu ii e frica de inscenari si ca Victor Ponta a avut mai mult de tras cu un astfel de comportament politic fata de el.

"Nu ma tem de inscenari, dar se pot petrece inscenari in Romania, unde oamenii nu au experienta examenului critic. Eu nu am avut parte, doar Victor Ponta. El a fost mai expus din acest punct de vedere. Dar aceste inscenari nu-l pot ajuta pe domnul Basescu pentru ca trebuie sa-i convinga pe romani ca este bun si ca a fost bun. E cam greu sa inscenezi asa ceva (...) Referendumul nu este despre cat dorm eu. Referendumul este despre Traian Basescu", a precizat presedintele interimar.

Nu in ultimul rand, Antonescu spune ca Traian Basescu nu l-a santajat niciodata pentru ca nu a avut motive: "Basescu nu m-a santajat, pe altii da. Poate si pentru nu a avut motiv (...) Dar cat l-am laudat in campania asta. Am zis ca e inteligent, ca e curajos".

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....