Crin Antonescu: Nu se pune problema gratierii lui Adrian Nastase pana pe 29 iulie (Video)

Duminica, 08 Iulie 2012, ora 20:42
8092 citiri
Crin Antonescu: Nu se pune problema gratierii lui Adrian Nastase pana pe 29 iulie (Video)

"Nu se pune problema gratierii lui Adtian Nastase de catre presedintele interimar Crin Antonescu", a declarat, duminica seara, co-presedintele USL, Crin Antonescu.

"Am raspuns si zilele trecute despre gratierea lui Adrian Nastase si s-a interpretat drept un raspuns evaziv. Eu am spus ca pana in 29 iulie, voi uza limitat de prerogativele prezidentiale, pentru ca nu sunt presedinte ales si il consider inca presedinte pe Traian Basescu, chiar daca e suspendat", a explicat Antonescu, la Antena3.

Pentru a nu mai lasa loc de interpretare, co-presedintele USL a declarat: "Nu se pune problema gratierii lui Adrian Nastase de presedintele interimar Crin Antonescu" (pana pe 29 iulie - n.n).

In ce priveste posibilitatea gratierii lui Adrian Nastase ulterior, daca ar fi ales presedinte, Crin Antonescu a spus: "Nu s-a pus problema gratierii lui Adrian Nastase, nu e o tema de campanie. E drept, procedura gratierii exista si gratierea este un gest politic asumat, important. Dar as vrea sa fie clar: Justitia nu este controlata si, pana una, alta, Adrian Nastase tocmai a fost condamnat si tocmai este in puscarie".

In ultimele zile, au existat analisti care au explicat graba cu care USL incalca prevederile legale si constiutionale incercand sa urgenteze demiterea lui Traian Basescu tocmai prin necesitatea de a-l salva pe Adrian Nastase din inchisoare.

Conform legii, presedintele nu trebuie sa isi justifice decizia, decretul de gratiere trebuind sa contina doar datele de identificare ale persoanei condamnate, elementele de identificare a hotararii judecatoresti de condamnare, pedeapsa aplicata de instanta, care face obiectul gratierii, si modalitatea gratierii - totala sau partiala.

Crin Antonescu s-a aratat neincrezator in justetea verdictului dat de Inalta Curte in cazul Adrian Nastase.

"Oficialii europeni au comentat ca, in Romania, e in regula ca un fost premier sa fie inchis, de parca ar fi vreun stindard. La noi asta inseamna ca justitia merge bine, in timp ce, in Ucraina, in cazul Timosenko, lucrurile stau invers. Nu cred ca politica s-a separat de justitie. La nivelul proiectiei politice in jurul lui Adrian Nastase nu cred ca poate veni cineva sa spuna ca s-a separat factorul politic de desfasurarea procesului", spunea Crin Antonescu in 20 iunie.

Adrian Nastase a fost condamnat definitiv de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii", acuzat fiind ca ar fi strans ilegal fonduri pentru campania prezidentiala din 2004.

Avocatii lui Nastase renunta la cererea de intrerupere a executarii pedepsei

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Crin Antonescu gratiere Nastase, #Crin Antonescu presedinte interimar , #presedinte interimar