Crin Antonescu: Traian Basescu, o epava politica (Video)

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 19:24
3349 citiri
Crin Antonescu: Traian Basescu, o epava politica (Video)
Foto: presidency.ro

Presedintele interimar Crin Antonescu l-a caracterizat, vineri, pe Traian Basescu, drept o epava politica, care ar trebui sa renunte macar la un lucru: sa-l mai ameninte si sa incerce sa-l mai intimideze.

"Legea se aplica nu cum vrea Traian Basescu, cum da ordine de pe gard sau din masina, ci in conformitate cu legea. Imi pare rau sa o spun, Traian Basescu este o epava politica prin atitudine, prin aspect, prin comportament (...)

Eu cred ca domnul Basescu ar trebui sa renunte macar la un lucru: nu pe mine sa ma ameninte sau intimideze. Stie de ani buni ca nu sunt omul pe care sa-l santajeze.

Daca amenintarile cu puscaria ii pot speria pe unii din diferite partide care au incalcat legea, pe mine nu are cum sa ma sperie", a accentuat Antonescu.

Totodata, in inceputul conferintei de presa, presedintele interimar a apreciat ca un limbaj ca al lui Traian Basescu nu a mai auzit decat la "tovarasul Nicolae Ceausescu".

"Am vazut o fateta de necrezut pentru un om public, in general, cu atat mai mult pentru un sef de stat, in iesirile de ieri (joi - n. red.) ale domnului Basescu.

Antonescu: I-am cerut sefului STS intreruperea serviciilor pentru Traian Basescu

Intr-un mod iresponsabil fata de aceasta tara, domnia sa a vorbit de lovitura de stat, de destructurarea serviciilor, de ticalosi, tradatori, un limbaj politic pe care nu l-am mai auzit nici macar in Romania de la sfarsitul lui 1989, de la tovarasul Nicolae Ceausescu, pe vremea aceea seful de partid al lui Traian Basescu, si in Europa de la puciul de la Moscova, din 1981", a afirmat Antonescu.

Nu in ultimul rand, presedintele interimar a opinat ca miza referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu, din data de 29 iulie, este ca intreaga Romanie sa fie salvata de a ajunge o epava.

"Miza acestui referendum este ca intreaga Romanie sa fie salvata de la a ajunge o epava (...) A reusit, dintr-un adversar politic pe care l-am respectat, sa ma dezguste", a conchis Crin Antonescu.

Citește și:
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Pe lângă rocada premierilor din coaliție care ar trebui să aibă loc în luna mai 2023, PSD și PNL urmează să schimbe și mai multe ministere. Social-democrații au dat, însă, semnale că...
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Sindicatele i-au amenințat cu plângerea penală pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, din cauza pensiilor și a salariilor. Sindicaliștii de la...