Crin Antonescu a vrut cu cerul si pamantul sa fie presedinte. Si-a satisfacut ,,pohta". Ca l-a strecutat acolo Felix, pe usa din dos, printr-o smecherie, deghizat in presedinte al Senatului, functie luata cu japca, ar fi fost circumstante jenante pentru un om de onoare. Pentru domnia sa modalitatea e doar un detaliu.
Curtea Constitutionala nu a respins ca neintemeiata sesizarea lui Vasile Blaga privind revocarea din functia de presedinte a Senatului, ci pentru ca guvernul Ponta a avut grija sa scoata aceasta hotarare a parlamentului de sub controlul CCR printr-o ordonanta de urgenta care la randul ei a fost scoasa de sub control CCR prin inlocuirea intempestiva a avocatului poporului. Dar la CCR a ajuns totusi legea avand continut similar cu al ordonatei, lege pe care CCR a declarat-o neconstitutioala.
Asadar, Crin Antonescu a ajuns presedinte printr-o ordonanta de urgenta cu continut neconstitutional si prin hotararea parlamentara emisa in baza ei, ambele intangibile de catre CCR in urma unor manevre bruste. Adica exact cum spune seful socialistilor din Bundestagul german:
"Este inacceptabil sa restrangi in doar cateva zile atributiile Curtii Constitutionale, sa adaptezi procedurile parlamentare si sa ocupi functii importante peste noapte. Pe scurt, normele democratice si standardele parlamentare sunt suprasolicitate si incalcate".
In plus, dupa ce hotararea CCR va fi publicata in MOF, deci Curtea isi va relua atributiile integrale, Vasile Blaga intentioneaza sa depuna o noua sesizare. Si n-as baga mana in foc ca ea va fi respinsa.
Duhoarea conspirativa se simte nu numai la Berlin, ci in intrega lume, indiferent cat incearca liderii USL sa se acopere cu deciziile pe care CCR le-a emis din tarcul in care guvernul Ponta a avut grija sa o puna. Insotit de aceasta duhoare s-a asezat Crin Antonescu pe fotoliul de la Cotroceni.
Nu sunt sigur ca postura il avantajeaza pentru ca, cel putin pana pe 29 iulie si apoi pana la alegeri, va fi obligat sa respecte limitele functiei prezidentiale pe care i le pretindea lui Traian Basescu. Si nu este vorba doar despre imperativul "sa semneze ca notarul", pentru ca nu cred sa existe vreo decizie a guvernului Ponta pe care Crin Antonescu sa fie tentat sa o respinga. Este vorba de tacere.
Crin Antonescu trebuie sa sa-si tina gura, daca nu vrea sa pice in pacatul pe care i l-a reprosat de atatea ori presedintelui. E drept ca-i vara cald si vreme de somn, ca Felix lucreaza, ca si pana acum, deci ar fi vreme de somn dulce. Dar e si campanie pentru referndum.
De buna voie si nesilita de nimeni USL a renuntat la varful sau de lance in atacul antiBasescu si, in acelasi timp, la cel mai bun orator din tabara puterii, adica cel care ar fi trebuit sa fie turat la maximum in aceasta perioada. In plus, era in avantajul USL ca batalia sa devina una profund personalizata, intre doi lideri care sa lupta la baioneta.
Asa, cu Crin Antonescu la Cotroceni si cu Victor Ponta care trebuie sa lase impresia ca este mai preocupat de guvernare decat de referendum, nu stiu cu cine va defila USL. Domnul Chitoiu este de o carisma mortala, mai ales cand de apuca sa "debloce" limba romana.
Daniel Constantin tot "ala micu' al lui Voiculescu" ramane, iar adevaratul artizan al planului nu poate sa se arate la lumina. De partea cealalta vom avea un Traian Basescu eliberat de orice limite legale, dezlantuit in postura care i se potriveste cel mai mult. Deja remarcam, din sondajele IMAS si CSCI (institute apropiate PSD) ca dupa declansarea asaltului USL Traian Basescu si-a triplat aproape cota de sustinere.
Dar important este ca Antonescu s-a strecurat la Cotroceni si poate dormita fericit in fotoliul de presedinte. Cel care lucreaza cu adevarat e Felix. Lucreaza pentru libertatea lui si a tuturor puscariabililor din politica.
Avem Guvernul "alba-neagra" .
Nemtii stiu ce-i aia . Vezi tot