Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

SIE reactioneaza la acuzatiile lui Crin Antonescu

Marti, 07 August 2012, ora 19:28
7905 citiri
SIE reactioneaza la acuzatiile lui Crin Antonescu

Serviciul de Informatii Externe a adresat luni o solicitare comisiei parlamentare pentru exercitarea controlului parlamentar asupra serviciului in care solicita verificarea acuzatiilor aduse in spatiul public.

"La 6 august 2012, directorul Serviciului de Informatii Externe s-a adresat Comisiei Speciale a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului de Informatii Externe.

In scrisoarea transmisa, directorul SIE solicita dispunerea masurilor necesare pentru verificarea si clarificarea concordantei activitatii Serviciului cu Constitutia Romaniei, legile tarii si hotararile Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, precum si cu regulamentele militare, ca urmare a unor afirmatii facute recent in spatiul public care pot afecta imaginea si credibilitatea acestei institutii fundamentale a statului roman", se arata in comunicatul de presa al SIE.

Nu se precizeaza explicit ce anume a declansat aceasta reactie, dar singura referire publica recenta la SIE a fost facuta de presedintele interimar, Crin Antonescu. Acesta a declarat sambata seara, intr-o emisiune de televiziune, ca Serviciul de Informatii Externe va trebui sa dea cateva explicatii referitoare la erodarea rapida a imaginii externe a Romaniei.

Crin Antonescu, atac la SIE: Imaginea tarii, distrusa organizat

"Sa vedem ce se intampla - ca ma intrebati de un anumit serviciu (SIE)- trebuie sa intelegem totusi mecanismul prin care imaginea unei tari a fost distrusa in doua saptamani intr-o actiune evident organizata, coordonata, finantata", a declarat Antonescu la Antena3.

Intrebat daca poate cere serviciilor secrete sa-i spuna daca i-au transmis rapoarte si lui Traian Basescu, Crin Antonescu a replicat: "E o intrebare retorica. Sper din tot sufletul - nu am nicio informatie ca i-au trimis, ar fi fost ceva total in afara legii. Cred ca, oricum, nu mi-ar spune ca au facut asta".

Directorul Serviciului Roman de Informatii este din februarie 2012 Teodor Melescanu, fost ministru de Externe si al Apararii, fost senator liberal si unul dintre cei mai vechi lideri de frunte ai PNL.

C.B.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#SIE comunicat Crin Antonescu, #acuzatii SIE Crin Antonescu , #presedinte interimar