Sinuciderea politica a lui Crin Antonescu (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 17 August 2012, ora 14:19
26584 citiri
Sinuciderea politica a lui Crin Antonescu (Opinii)
Foto: presidency.ro

Europa, SUA, cerul, pamantul si poate chiar Dumnezeu au conspirat impotriva lui Crin Antonescu, eroul care, avand in spate 7 milioane si jumatate de voturi, lupta pana la ultima suflare pentru a invinge aceasta conspiratie mondiala si chiar extraterestra.

Aceasta este imaginea pe care presedintelui interimar ii place sa alunece tot mai departe de realitate.

Discursul domniei sale impotriva liderilor europeni este socant: "Nu e admisibil, nu e acceptabil sa dai declaratii pe ce ti-a spus Basescu la telefon, asa cum a facut doamna Angela Merkel. Nu se poate sa fii ditamai presedinte de Comisie Europeana, ca domnul Barroso, si din vacanta de undeva sa-i mai trimiti o scrisoare domnului Ponta fara sa stii ce s-a intamplat aici".

SUA nu au scapat nici ele: "Ambasadorul SUA este evident partinitor in aceasta chestiune. Cu asta ne luptam, dar ne luptam. Fara niciun fel de diplomatie si ipocrizie, sentimentul meu e urmatorul. Sigur ca in spatele meu, in sprijinul pozitiei mele, sunt acesti 7,5 milioane de oameni care au votat. In spatele lui Traian Basescu sunt 900.000 de mii de oameni si probabil ambasadorul SUA in Romania. Sincer, nu stiu cine e mai puternic".

Cum trimisul special la Bucuresti al administratiei Obama numai ce declarase ca ambasadorul lor reprezinta pe deplin statul american, este clar ca pentru dl. Antonescu la Casa Alba sunt inamici ai Romaniei cu care trebuie sa luptam.

Dusmani si la Bruxelles. Dusmani la Berlin. 7,5 milioane de romani vad in americani si UE dusmanii poporului?

In mintea presedintelui interimar al Romaniei sunt dusmanii nostri tocmai cei care ne-au ajutat sa patrundem in NATO si UE, cei care ne ajuta sa ne finantam economia, cei care ne ofera garantii esentiale de securitate.

De ce sunt ei dusmani? Pentru ca ne cer sa respectam statul de drept si regulile pe care tot noi le-am stabilit in legi si in Constitutie. Pentru ca incearca sa ne impiedice sa devenim o tara bananiera din lumea a treia. Pentru ca, in convulsii politice febrile fiind, incearca sa ne dea o pastila.

Si Crin Antonescu este convins ca reprezinta, cu acest discurs nationalist complet derapat, 7 milioane si jumatate de romani. Dl. Antonescu ori nu realizeaza, si atunci are o problema majora, ori se face ca nu realizeaza ca nu are in spate decat voturile cu care a fost infrant de Ionut Popescu la parlamentare si voturile care nu i-au asigurat prezenta in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din 2008.

Cele 7 milioane si jumatate de voturi au fost impotriva lui Traian Basescu, dar nu stiu cate dintre ele sunt si voturile lui Crin Antonescu.

Nu el, ci tot Traian Basescu a adus la vot cele 7 milioane si jumatate de alegatori pe care incearca sa-i confiste acum.

Omul intrat pe usa din dos in Palatul Cotroceni nu are niciun drept sa tarasca Romania intr-o criza nationalista, antioccidentala si izolationista, cu posibile consecinte de o gravitate extrema. Nu are niciun drept sa aduca Romania in rand cu tarile din lumea a treia nefrecventabile si periculoase.

Aceasta criza nationalista, cu tuse deja patologice face din Crin Antonescu un autentic pericol pentru Romania.

Unde ne duce el? Intr-o directie deja invocata la Bruxelles, cand s-a vorbit despre articolul 7 privind suspendarea din UE si indicata explicit de trimisul special al administratiei Obama, Philip Gordon: "E greu sa continue (Parteneriatul Strategic romano-america -n n.red.) daca exista semne de intrebare legate de legitimitatea procesului democratic. Vrem un Parteneriat Strategic cu un stat NATO si am spus clar ca atunci cand exista intrebari legate de practicile si valorile pe care se bazeaza Parteneriatul e dificil de continuat.

De aceea, sper si astept ca liderii din Romania sa respecte valorile si principiile comune, astfel incat sa continuam acest Parteneriat Strategic".

Si dupa ce a stabilit dusmanii din strainatate ai poporului, Crin Antonescu i-a identificat si pe cei din tara. Procurorii.

"Avand in vedere amploarea anchetelor si modalitatile fara precedent - de la colectivizarea fortata din anii 50 un asemenea desant al procurorilor nu s-a mai cunoscut - avand in vedere ca acelasi Parchet, la alte alegeri, nu a actionat aproape deloc, nicidecum in asemenea proportii, cred ca este necesar si cer procurorului general sa ofere explicatii publice in legatura cu natura, mijloacele si scopurile acestor anchete", spune presedintele intermar.

Raspunsul CSM la aceste afirmatii cuprinde intreaga grozavie a gestului: "CSM ia act cu profunda ingrijorare de declaratiile si acuzatiile formulate de la nivelul presedintiei interimare a Romaniei, privind anchetele penale ce vizeaza aspecte ale procesului electoral din cadrul referendumului pentru suspendarea presedintelui Romaniei, aflate in curs de derulare. (...)

Reamintim recomandarile adresate Romaniei de catre Comisia Europeana, in recentul Raport de tara din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, din iulie 2012, in special Recomandarea nr. 1 vizand: Respectarea statului de drept si a independentei sistemului judiciar.

Conducerea Consiliului reitereaza apelul la neinterferenta a actorilor politici in sfera justitiei, avand in vedere necesitatea respectarii principiilor fundamentale ale statului de drept, ce statueaza suprematia legii si independenta actului de justitie, ca elemente cheie in arhitectura institutionala a Romaniei."

Din acest moment, Crin Antonescu este un cadavru politic, indiferent de hotararea CCR in privinta referendumului. Un politician care a calificat drept dusmani ai poporului aliatii occidentali ai Romaniei, un politician care a lansat un asemenea atac impotriva justitiei nu mai poate avea niciun viitor decat pentru o tara din afara lumii civilizate.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Crin Antonescu sinucidere politica, #Antonescu atac procurori, #Antonescu atac SUA, #Antonescu dusmani Bruxelles , #presedinte interimar