Tismaneanu, atac la Antonescu: Un jalnic desperado, cel mai ridicol politician roman de dupa '89

Duminica, 19 August 2012, ora 10:21
7205 citiri
Tismaneanu, atac la Antonescu: Un jalnic desperado, cel mai ridicol politician roman de dupa '89
Foto: Arhiva

Vladimir Tismaneanu il ataca pe presedintele interimar Crin Antonescu, pe care il considera "probabil cel mai ridicol politician roman de dupa 1989", "de o aroganta nombrilista", dar si "lipsit de orice urma de umor, exaltat si nsabuit" asemenea unui dictator.

"Faptul ca presedintele interimar isi ingaduie sa-l admonesteze pe ambasadorul Statelor Unite mi se pare de-acum o proba de irational si auto-distructiv infantilism. Dl Mark Gitenstein nu face politica personala la Bucuresti, el reprezinta Statele Unite ale Americii.

Ratoielile trufase si aroganta nombrilista nu servesc la nimic altceva decat sa-l faca pe Crin Antonescu, probabil cel mai ridicol politician roman de dupa 1989, sa se simta important", scrie Vladimir Tismaneanu pe blogul personal.

Politologul apreciaza ca astfel isi rezolva presedintele interimar "complexele de inferioritate" si se intreaba, totodata, "ce spun oamenii intregi la minte din PSD cand trebuie sa se raporteze la nevrozele lui Crin".

"Crin Antonescu nu intelege, ori nu vrea sa inteleaga, ca Statele Unite nu pot accepta anihilarea sistemului democratic-procedural in Romania, un stat cu care s-au stabilit relatii, sa speram durabile, de parteneriat strategic.

In mod cert, vitale pentru o Romanie independenta si democratica. Pe Crin Antonescu il deranjeaza ceea ce el percepe "poruncile" venind dinspre Washington si Bruxelles", completeaza Tismaneanu.

Acesta precizeaza ca virtuti ca luciditatea, responsabilitatea, onestitatea si bunul simt "nu figureaza, din pacate, in palmaresul comportamental si psihologic al lui Crin Antonescu".

"El Crin, acest jalnic desperado, este favoritul lui Felix si al structurilor din umbra care fac jocurile in Romania. Ura lui pentru Traian Basescu este obsesiva si totala", mai noteaza fostul presedinte al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.

In continuarea postarii, Tismaneanu il compara pe presedintele interimar cu fostul dictator Nicolae Ceausescu.

"Cineva scria in urma nu cu mult timp ca a-l acuza de anti-americanism pe Crin Antonescu este o prostie. Oare? Omul este limpede ostil Occidentului democratic pe care il acuza de cate-n luna si in stele. Este, trebuie spus, un spirit structural anti-liberal. L-ati vazut vreodata dialogand? Universul sau mental este unul dictatorial. Lipsit de orice urma de umor, indragostit de sine, autocentrat, exaltat si nasabuit, se crede lider providential. Unul ca el, vorba Elenei Ceausescu, se naste o data la 500 de ani", aduaga Vladimir Tismaneanu.

"Cu ce o fi gresit acest popor sa aiba parte de un al doilea la distanta de doar cateva decenii?", se intreaba, in incheiere, politologul.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Tismaneanu atac Antonescu jalnic, #Tismaneanu Antonescu ridicol arogant, #Tismaneanu compara Antonescu Ceausescu , #presedinte interimar