63% din simpatizantii PSD vor un candidat pesedist pentru Cotroceni - Sondaj CURS

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 17:09
2633 citiri

63% din simpatizantii PSD spun ca social-democratii ar trebui sa aiba candidat propriu la alegerile prezidentiale, se arata intr-un sondaj CURS realizat in luna decembrie la comanda NewsIn.

In schimb, 32% dintre cei care spun ca sunt votanti PSD cred ca partidul ar trebui sa sustina candidatul PNL pentru Cotroceni, pe Crin Antonescu. 5% dintre simpatizantii PSD nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

De asemenea, potrivit aceluiasi sondaj, politicianul cel mai popular este Crin Antonscu. Astfel, 41% dintre cei intervievati (din intregul esantion) declara ca au o parere buna si foarte buna despre liderul PNL, in timp ce 54% au o parere proasta si foarte proasta despre el.

La polul opus, Emil Boc este cel care cumuleaza cel mai mare procent de pareri proaste si foarte proaste, respectiv 79%, in timp ce doar 19% spun ca au o parere buna si foarte buna despre primul-ministru.

Aproape la fel de impopular ca Boc este presedintele Traian Basescu. 78% din cei cuprinsi in sondaj spun ca au o parere proasta si foarte proasta despre Traian Basescu, iar 21% au o parere buna.

In ceea ce il priveste pe Victor Ponta, 58% dintre repondenti declara ca au o parere proasta si foarte proasta, iar 38% au o parere buna si foarte buna.

Sondajul a fost realizat pe un esantion format din 1.102 de persoane cu varsta de 18 ani si peste. Esantionul a fost probabilist, multi-stadial, stratificat in functie de regiuni istorice, mediu rezidential (urban si rural), cu selectie aleatoare a gospodariilor in cadrul sectiilor de votare si a respondentilor in cadrul gospodariilor.

Interviurile au fost luate fata in fata la domiciliul respondentilor, intre 10 - 19 decembrie.

Citeste si:
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Sursa: rNews