Antonescu: Aderarea la Schengen nu a fost niciodata prima prioritate a Romaniei

Luni, 04 Martie 2013, ora 10:19
4908 citiri
Antonescu: Aderarea la Schengen nu a fost niciodata prima prioritate a Romaniei

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca daca vreo tara doreste blocarea aderarii Romaniei la Schengen, trebuie sa o faca argumentat, facand referire la Germania, dar si ca aderarea tarii noastre la Schengen nu a fost niciodata "prima prioritate".

"Aici sunt niste nuante. Daca discutam despre acest Consiliu (JAI, din 7-8 martie - n.red.), punctele de convergenta sunt acelea ca Romania a indeplinit tot ceea ce trebuia sa indeplineasca", a afirmat Crin Antonescu, luni dimineata.

Germania: Veto pentru Romania in Schengen - vezi reactiile Guvernului si Opozitiei (Video)

Totodata, presedintele PNL a mentionat ca este solidar cu pozitia lui Titus Corlatean in aceasta privinta, dar si ca prioritatea aderarii Romaniei la Schengen ramane de discutat.

"Sunt perfect solidar cu pozitia ministrului de Externe. Daca cineva doreste blocarea deciziei, trebuie sa o faca argumentat. Romania are dreptul sa ceara aceste argumente. (...) Cat de prioritara este aderarea Romaniei la Schengen, ramane de discutat. (Aderarea la Schengen - n.red.) Nu a fost niciodata prima prioritate a Romaniei (sic!), dar ramane in continuare un obiectiv", a precizat presedintele Senatului.

Acesta a sustinut ca ministrul de Interne al Germaniei s-ar fi pripit cu declaratiile sale, "anuntand public o pozitie pe care era normal sa o sustina la Consiliu".

"Nu e vorba de pozitia intregii Germaniei, ci a unui singur ministru", a precizat liderul liberal, care a adaugat ca nu are nimic de reprosat ministrului de Interne Radu Stroe, dupa ce acesta a spus ca "Germania a ratat ocazia sa taca".

Stroe, despre scandalul Schengen: Germania a ratat ocazia sa taca

Crin Antonescu a mai afirmat ca nimeni din Guvern nu a avut reactii dure la declaratiile ministrului german de Interne, Hans-Peter Friedrich si ca "nimeni nu contesta dreptul ministrului de Interne german si Germaniei la o pozitie".

"Categoric nu influenteaza decizia care va fi luata la JAI. Nu o declaratie sau alta poate sa schimbe optiunea unui Guvern sau altul. Pentru noi este foarte important ca, atata vreme cat avem Guvern sau autoritati, sa ne apere interesele", a mai spus presedintele PNL.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...