Antonescu: Aderarea la Schengen nu a fost niciodata prima prioritate a Romaniei

Luni, 04 Martie 2013, ora 10:19
5037 citiri
Antonescu: Aderarea la Schengen nu a fost niciodata prima prioritate a Romaniei
Foto: Digi 24

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca daca vreo tara doreste blocarea aderarii Romaniei la Schengen, trebuie sa o faca argumentat, facand referire la Germania, dar si ca aderarea tarii noastre la Schengen nu a fost niciodata "prima prioritate".

"Aici sunt niste nuante. Daca discutam despre acest Consiliu (JAI, din 7-8 martie - n.red.), punctele de convergenta sunt acelea ca Romania a indeplinit tot ceea ce trebuia sa indeplineasca", a afirmat Crin Antonescu, luni dimineata.

Germania: Veto pentru Romania in Schengen - vezi reactiile Guvernului si Opozitiei (Video)

Totodata, presedintele PNL a mentionat ca este solidar cu pozitia lui Titus Corlatean in aceasta privinta, dar si ca prioritatea aderarii Romaniei la Schengen ramane de discutat.

"Sunt perfect solidar cu pozitia ministrului de Externe. Daca cineva doreste blocarea deciziei, trebuie sa o faca argumentat. Romania are dreptul sa ceara aceste argumente. (...) Cat de prioritara este aderarea Romaniei la Schengen, ramane de discutat. (Aderarea la Schengen - n.red.) Nu a fost niciodata prima prioritate a Romaniei (sic!), dar ramane in continuare un obiectiv", a precizat presedintele Senatului.

Acesta a sustinut ca ministrul de Interne al Germaniei s-ar fi pripit cu declaratiile sale, "anuntand public o pozitie pe care era normal sa o sustina la Consiliu".

"Nu e vorba de pozitia intregii Germaniei, ci a unui singur ministru", a precizat liderul liberal, care a adaugat ca nu are nimic de reprosat ministrului de Interne Radu Stroe, dupa ce acesta a spus ca "Germania a ratat ocazia sa taca".

Stroe, despre scandalul Schengen: Germania a ratat ocazia sa taca

Crin Antonescu a mai afirmat ca nimeni din Guvern nu a avut reactii dure la declaratiile ministrului german de Interne, Hans-Peter Friedrich si ca "nimeni nu contesta dreptul ministrului de Interne german si Germaniei la o pozitie".

"Categoric nu influenteaza decizia care va fi luata la JAI. Nu o declaratie sau alta poate sa schimbe optiunea unui Guvern sau altul. Pentru noi este foarte important ca, atata vreme cat avem Guvern sau autoritati, sa ne apere interesele", a mai spus presedintele PNL.

Eveniment Quarterly Report

Analiză: Cum cad Ciucă și Ciolacu în capcana lui Putin
Analiză: Cum cad Ciucă și Ciolacu în capcana lui Putin
Cei doi lideri ai coaliției de guvernământ se lasă atrași de Diana Șoșoacă și AUR într-o zonă a intoleranței depășită demult de Europa Occidentală. O zonă în care propaganda rusă...
Ciucă le transmite un mesaj românilor care își serbează onomastica de sfântul Andrei
Ciucă le transmite un mesaj românilor care își serbează onomastica de sfântul Andrei
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, ne îndeamnă joi, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, să ne inspirăm din exemplul Ocrotitorului României, să fim curajoşi şi înţelepţi pentru a...
#Crin Antonescu Romania aderare Schengen, #Antonescu Romania prioritate Schengen, #Antonescu Germania Schengen Romania, #Germania veto Romania Schengen , #presedinte PNL