Antonescu il apara pe Barbu: Agresorii, numai buni de retinut

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 08:32
458 citiri
Antonescu il apara pe Barbu: Agresorii, numai buni de retinut

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a calificat drept "inacceptabil" atacul asupra ministrului Culturii, Daniel Barbu, caruia i-a fost vandalizata masina, joi seara, in Centrul Vechi al Capitalei, dupa un eveniment la care au luat parte zeci de tineri.

Desi s-a aratat sustinator fata de protestatari inca de la inceputul manifestatiilor, liderul liberalilor considera ca atitudinea fortelor de ordine a fost una "extrem de ingaduitoare".

"Consider inacceptabil incidentul. Eu personal, si PNL si Guvernul am avut o atitudine cat se poate de deschisa, de toleranta, am aparat mereu si dreptul la protest si toate formele de protest.

Nu s-au cramponat nici fortele de ordine intr-o serie de formalitati, precum autorizatia de protest. Dar cand ajungem la violenta, legea trebuie sa fie aplicata foarte ferm, pentru ca lucrurile degenereaza si nu cred ca e de dorit pentru cineva. Exista norme de conventuire publica si lucruri peste care nu poti trece, altfel dam in anarhie. Protestatarii au dreptul sa se manifeste civilizat, dar nu putem accepta ca manifestantii pentru o anumita cauza sa se ridice deasupra legii", a spus Antonescu, la Realitatea Tv.

Totusi, in ceea ce priveste atacul suferit joi seara de ministrul Barbu, Crin Antonescu a precizat ca "atunci cand ataci pur si simplu, esti numai bun de retinut".

Daniel Constantin Barbu, ministrul Culturii, a fost atacat, joi seara, in timp ce se afla cu masina in Centrul Vechi al Capitalei, pe strada Blanari.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, atacat in Centrul Vechi. Ponta evoca anarhia

Mai multi protestatari au inconjurat masina in care se afla oficialul, dupa ce acesta a participat la o conferinta pe teme culturale organizata la un club din Centrul Vechi.

Cateva zeci de tineri care au aflat de pe retelele de socializare ca ministrul participa la evenimentul respectiv, au blocat automobilul si i-au spart luneta, dupa care au lipit cateva bancnote cu chipul oficialului si i-au cerut demisia.

La un moment dat, ministrul a coborat din masina, incercand sa vorbeasca cu multimea, pe care a catalogat-o, in final, "neonazista", ulterior reintorcandu-se in automobil.

Jandarmii au inceput sa-i imbranceasca pe protestatari, pentru a elibera calea masinii oficiale, trei persoane fiind retinute pentru audieri.

Incidentul a pornit chiar din timpul evenimentului cultural la care participa ministrul, cand cativa dintre cei prezenti in sala au inceput sa scandeze slogane anti Rosia Montana, aruncand cu bani falsi.

Intr-un final, escortata de jandarmi, masina ministrului a iesit din Centrul Vechi, pe bdul Magheru.

Citeste si:
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Membrii Tineretului Național Liberal Sector 3 au anunțat vineri, 26 noiembrie, că au demisionat din partid, nemulțumiți de deciziile actualei conduceri. Aceștia au transmis că îl vor urma...