Antonescu: Am incheiat alianta cu Voiculescu convins ca a avut relatii cu Securitatea

Vineri, 11 Martie 2011, ora 21:18
4261 citiri
Antonescu: Am incheiat alianta cu Voiculescu convins ca a avut relatii cu Securitatea
Foto: Arhiva

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, ca a incheiat o intelegere politica cu PC si Dan Voiculescu stiind ca asupra acestuia planeaza suspiciuni serioase si ca, personal, a avut convingerea ca acesta a avut relatii cu Securitatea.

"Eu, cu domnul Voiculescu - asum rolul major pe care il joaca in PC- am incheiat o intelegere politica din motive politice foarte clare, obiective foarte clare si stiind ca asupra lui Dan Voiculescu planeaza suspiciuni cat se poate de serioase. Si am avut eu insumi convingerea ca, lucrand in Comertul exterior, a avut o relatie cu Securitatea. E foarte clar ca intelegerea pe care o avem, in conditii transaprente, priveste niste obiective politice care sunt legitime, pe care le asum si le vom duce la indeplinire ca vrea sau nu dl Basescu", a declarat liderul PNL, adaugand ca nu este "nici responsabil, nici pasionat" de trecutul conservatorului.

Antonescu a acuzat "ipocrizia cu care descopera azi unii ca 's-ar putea ca domnul Voiculescu sa fi colaborat cu Securitatea', apreciind-o drept "caraghioasa". "Nu puteai - asta am crezut intotdeauna - nu puteai lucra in comertul exterior inainte de 1990, nu puteai sa fii seful serviciului Valuta in Ministerul Finantelor inainte de 1990, nu puteai sa fi rezident la Anvers al NAVROM sau cea mai fost domnul Basescu inainte de 1990 fara sa ai o anume relatie, aprobare sau sustinere din partea Securitatii", a adaugat liberalul.

Liderul PNL a opinat insa ca, "trebuie sa existe la un moment dat o limita, o masura, o jena" in criticile pe care PDL le-a formulat la adresa PNL, subliniind ca Sulfina Barbu, Cezar Preda sau Emil Boc au lansat acuzatii "in numele unui partid care are parlamentari in situatii perfect similare cu Dan Voiculescu si pe care nu i-a deranjat cu nimic".

"Nu mai spun ca, cine a foarte pasionat de problema colaborarii cu Securitatea, trebuie sa-i ceara dlui Traian Basescu, pe la Snagov, cand se mai intalnesc, un singur lucru. O intrebare simpla: Ati colaborat sau nu cu Securitatea?", a mai spus Antonescu.

Solicitat sa comenteze afirmatiile senatorului liberal Raymond Luca potrivit caruia PNL ar trebui sa-i retraga sprijinul politic lui Dan Voiculescu, presedintele PNL a subliniat ca acesta nu este membru PNL, astfel incat nu se poate discuta despre luarea unei masuri.. De asemenea, intrebat care e diferenta intre Dan Voiculescu si Mona Musca, liberalul a replicat ca nu are de unde sa stie pentru ca nu le cunoaste biografia "si nu are de unde sa stie cine, cand si daca a turnat".

Antonescu a mai spus ca ramane ferm convins ca o lege completa a lustratiei ar fi avut efecte benefice si ar fi fost intru totul necesara Romaniei din 1990, amintind ca a sustinut aceasta idee si a actionat in acest sens.

"Cert este ca nu s-a reusit (...) si o majoritate a romanilor au ales in 3 randuri, in 1990, 1992 si 2000 ca presedinte democratic al Romaniei un lider de varf al PCR, pe Ion Iliescu", a mentionat liberalul, adaugand ca si in 2004 si in 2009 a fost ales un presedinte al carui raporturi cu Securitatea nu au fost niciodata clarificate.

"Pe parcursul acestor ani oameni importanti in PCR, oameni legati direct sau indirect de fosta Securitate, au avut un succes extraordinar in politica, in afaceri tare de tot, in mai toate activitatile publice si rentabile din Romania", a mentionat presedintele PNL, aratand ca el nu a beneficiat niciodata de acest sistem de relatii.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Antonescu Voiculescu securitate, #Crin Antonescu securitate , #presedinte PNL