Antonescu: Am nevoie de PSD si PSD are nevoie de mine

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 20:53
2202 citiri
Antonescu: Am nevoie de PSD si PSD are nevoie de mine

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, marti seara, ca PSD are nevoie de el pentru prezidentiale, asa cum si el are nevoie de social-democrati. Liderul liberal a mai spus si ca cel mai important contracandidat pentru alegerile din 2014 nu vine dintr-un partid de Opozitie, ci este reprezentat de alegatorii nemultumiti.

"Am nevoie de PSD pentru prezidentiale. Candidatura la Presedintie nu e usoara. Am nevoie de PSD si PSD are nevoie de mine", a afirmat senatorul PNL, marti seara, la Romania Tv, adaugand insa ca nu doreste cu orice pret sa fie candidatul USL la alegerile prezidentiale.

Liderul liberal a fost intrebat si pe cine vede cel mai important contracandidat in eventuala cursa pentru Cotroceni, acesta evitand sa nominalizeze o persoana.

"Cel mai important contacandidat este sentimentul de neimplinire al cetatenilor care ne-au dat votul in 2012. Nu poate aparea un candidat surpriza altul decat nemultumirea oamenilor. Eu sper sa fie cat mai redusa.

Nu partidele din actuala Opozitie ma sperie, pentru ca e greu sa vorbim articulat despre Opozitie, cand vorbim despre PDL sau PP-DD. Scopul meu nu este sa imi vanez potentialii contracandiati. E greu de vorbit despre un partid solid si pregnant in Opozitie", a precizat Crin Antonescu.

Despre furnicutele din PSD: In cabina, cetatenii iau decizia - furnicute si alte vietati

Cu toate acestea, presedintele PNL a lasat sa inteleaga ca nu sprijinul PSD va fi cel decisiv, ci sustinerea oamenilor, cei care in cele din urma isi vor decide votul, in cabina de vot.

"Sustinerea partidelor este esentiala, dar cei care aleg pana la urma sunt oamenii. Candidatii trebuie sa convinga pe cei care vin la vot, cu furnicute cu tot - furnicute nu sunt doar la PSD -, dar pana la urma in cabina cetatenii la momentul respectiv iau decizia, furnicute si alte vietati", a explicat senatorul liberal.

Acesta a mentionat ca nu il sperie sondajele, ci mai degraba faptul ca la unele dintre acestea avea indoieli din ce in ce mai mari in a le lua in serios.

"Eu in general le iau in serios. Nu e sondaj serios in care sa nu ma aflu pe primul loc. In alte sondaje, daca vrei sa dai pe cineva pe locul 9, cand e pe locul 4, mai bagi alte personaje - Preafericirea sa Patriarhul, Gheorghe Hagi", a spus Antonescu.

Despre cadoul de la Basescu, relatia cu Ponta si mitul somnului

Presedintele PNL a tinut sa sublineze ca nu s-a certat cu omologul sau social-democrat si partener de guvernare, Victor Ponta, aratand si ce a primit de la presedinte de ziua sa, pe 21 septembrie: "Basescu mi-a trimis flori de ziua mea".

Totodata, intrebat de moderatoare daca este adevarat mitul somnului somnului de durata, Crin Antonescu a raspuns: "E mit, totalmente mit. Un mit care ma inciudeaza. Le doresc celor care colporteaza prostia asta sa doarma cat dorm eu, adica foarte putin".

Despre inasprirea Codului Rutier: Pentru trecere pe rosu iti iau permisul, dar nu pe trei ani

Nu in ultimul rand, liderul PNL a vorbit si despre inasprirea Codului Rutier, afirmand ca este in favoarea acestei masuri, insa a mentionat ca problema nu se rezolva doar asa, ci si cu constructia de drumuri si autostrazi.

"Eu personal vreau inasprirea Codului Rutier. Sunt pentru inasprire cot la cot cu ministrul Stroe si cu premierul. Cert este ca anumite formule erau exagerate. Pentru o trecere pe rosu, iti iau permisul, dar nu pe cinci ani, pentru ca unii oameni traiesc din acel permis", a explicat presedintele liberal.

Citeste si:
Contestația USR privind hidrocentralele mici în ariile protejate, dezbătută de CCR. ”Poiectele astea ceauşiste, din care se îmbogăţesc nişte şmecheri”
Contestația USR privind hidrocentralele mici în ariile protejate, dezbătută de CCR. ”Poiectele astea ceauşiste, din care se îmbogăţesc nişte şmecheri”
Sesizarea USR privind legea care permite construcţia de hidrocentrale mici în ariile protejate, va fi dezbătută miercuri, 18 Mai, de Curtea Constituţională a României. Uniunea Salvaţi...
Sorin Cîmpeanu anunță subiecte mai simple la examenele naționale și o singură medie generală la final de an: ”Criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională”
Sorin Cîmpeanu anunță subiecte mai simple la examenele naționale și o singură medie generală la final de an: ”Criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, 17 mai, că subiectele la examenele naţionale - Evaluarea Naţională şi Bacalaureat - vor fi adaptate situaţiei create de criza...