Antonescu ataca TVR: Culcer - pensionara nesimtita, Lupea si Marian - ratati

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 16:01
7105 citiri
Antonescu ataca TVR: Culcer - pensionara nesimtita, Lupea si Marian - ratati

Liderul PNL Crin Antonescu, s-a aratat indignat de prestatia jurnalistilor de la departamentul de stiri al TVR, catalogand-o pe Rodica Culcer drept "pensionara nesimtita", iar pe Ioana Lupea si Mircea Marian ca fiind "ratati platiti pe bani publici sa faca politica de partid".

Invitat vineri seara la Realitatea TV, Crin Antonescu si-a dat frau liber furiei resimtite fata de stirile prezentate la TVR, in opinia sa net favorabile PDL-ului si lui Traian Basescu. El a criticat-o pe Rodica Culcer, sefa Directiei de Stiri, ca nu renunta la postul sau desi a trecut de varsta de pensionare, calificand-o drept "o pensionara nesimtita", cu trimitere la pensiile nesimtite pomenite in atatea randuri de Traian Basescu si premierul Emil Boc, scrie Evenimentul Zilei.

"Dar ca pe banii mei, din impozitele mele, ei sa faca ce era Televiziunea Romana inainte de '89, de dimineata pana seara, aducand toti ratatii care nu au reusit in presa de pe piata, cum e Lupea, Mircea Marian... Deci, eu vorbesc de oameni platiti gras, din bani publici, ca sa faca politica de partid. E inacceptabil. Asta am cu doamna Culcer", a tinut sa explice liderul PNL.

Rodica Culcer a implinit varsta legala de pensionare pe 30 mai 2011, iar contractul acesteia cu TVR era valabil pana la 30 iunie. La sfarsitul acestei luni, ea a depus o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobata de conducerea TVR. Astfel, de la 1 iulie, ea a fost reincadrata pe un post de executie, indeplinind, prin delegare, atributiile de director al Stirilor TVR.

"In conformitate cu legislatia muncii in vigoare, orice persoana care indeplineste conditiile de pensionare poate solicita reangajarea prin cumul cu pensia. Este atributul angajatorului sa decida asupra aprobarii unei asemenea cereri", a explicat conducerea TVR.

Citeste si:
Cătălin Drulă, despre cazul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă: „România nu-şi permite al doilea Dottore”
Cătălin Drulă, despre cazul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă: „România nu-şi permite al doilea Dottore”
Deputatul USR, Cătălin Drulă, a scris marţi, 18 ianuarie, pe Facebook că investigaţia Pressone arată cu dovezi clare că Nicolae Ciucă este ”unul dintre doctorii fake ai României, cu...
PNL și ALDE, la un pas de fuziune. În anticamera liberalilor așteaptă PMP
PNL și ALDE, la un pas de fuziune. În anticamera liberalilor așteaptă PMP
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că marţi, 18 ianuarie, a avut loc prima întâlnire între comisiile de negociere ale PNL şi ALDE în vederea fuziunii celor două...