Antonescu baga mana in foc pentru Iohannis: Nu este Mesia, dar poate fi un politician bun

Marti, 11 Februarie 2014, ora 23:34
2332 citiri
Antonescu baga mana in foc pentru Iohannis: Nu este Mesia, dar poate fi un politician bun
Foto: Realitatea TV

Crin Antonescu, presedintele PNL, a declarat, marti seara, ca nu se asteapta ca politicianul propus pentru functia de ministru de Interne si vicepremier, Klaus Iohannis, sa faca minuni, dar ca baga mana in foc pentru seriozitatea sa.

"Nu este Mesia, dar poate fi un politician bun si de succes. Poate unii sunt usor nelinistiti de aparitia lui Klaus Iohannis. (...)

Nu e un om care sa impuste ocazii. Are timp sa fie si prim-ministru. Bag mana in foc ca preocuparea lui va fi sa fie un foarte bun ministru si vicepremier spre folosul premierului, folosul cetatenilor", a afirmat Crin Antonescu, la Realitatea TV.

Presedintele PNL a mai spus ca nu i-a fost usor sa il convinga pe Iohannis sa accepte noul proiect, dar ca acesta din urma ar fi trebuit sa se astepte la asa ceva cand s-a inscris intr-un partid politic.

"De fiecare data este si greu si usor sa il convingi pe Klaus Iohannis sa intre intr-un proiect de asemenea anvergura. Simplu nu a fost. De data asta a fost mai usor, pentru ca atunci cand Klaus Iohannis a facut optiunea de a intra intr-un partid politic a implicat si disponibilitatea ca la un moment sau altul sa vina in scena politica nationala", a continuat Antonescu.

Situatia lui Iohannis ramane in aer. Solutia lui Ponta: Fiecare partid din USL sa aiba un vicepremier

Liderul PNL considera ca faptul ca a reusit sa il faca pe Iohannis sa accepte propunerile sale este o reusita a sa.

"Faptul ca si acum, intr-un moment complicat din viata politica romaneasca, Klaus Iohannis vine, asta e o reusita ca presedinte al PNL, ca prieten al lui Klaus Iohannis, ca om pur si simplu. Am si eu, si el, si cei din PNL avem o mare grija la cum se face acest lucru, pentru ca el sa reuseasca, sa aduca un castig Romaniei", a adaugat presedintele PNL.

Antonescu, despre scena politica: Nu e o jungla, dar este o lume dura

Totusi, Antonescu il sfatuieste pe Iohannis sa nu se astepte la usi deschise si sa nu uite ca nimeni nu iarta nicio greseala.

"E o scena in care daca ai ajuns, sa nu te astepti sa ti se faca loc, unde nu iarta nimeni nimic, este nu o jungla, dar este o lume dura", a mai spus Antonescu.

Klaus Iohannis este propunerea PNL pentru functia de ministru de Interne si cea de vicepremier.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...