Antonescu: Basescu sa nu vorbeasca despre vanatorile lui Sarbu (Video)

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 20:40
6754 citiri
Antonescu: Basescu sa nu vorbeasca despre vanatorile lui Sarbu (Video)
Foto: B1 TV

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat joi seara declaratiile pe care presedintele Traian Basescu le-a facut referitoare la buget, dar si la Ilie Sarbu, afirmand ca seful statului nu trebuie sa vorbeasca despre "vanatorile la care a participat sau nu Ilie Sarbu".

"Am constatat ca in discutiile politice interne lucrurile continua sa se degradeze, ca se vorbeste cu maxima iresponsabiitate de sub steagul tricolor de partide care fura bani din buget, de partide care fura bugete intregi. Se amesteca lucruri sub orice nivel acceptabil al polemicii politice", a spus liderul Senatului, la sosirea pe Aeroportul "Henri Coanda", venind de la Chisinau.

"Cred ca oricine ar fi presedinte in Romania trebuie sa vorbeasca despre interesele natiunii romane, nu despre vanatorile la care a participat sau nu a participat domnul Ilie Sarbu", a adaugat Crin Antonescu.

Basescu: Ponta este profund corupt. A luat 2.800 de hectare de pamant

Presedintele Traian Basescu a spus, joi seara, in cadrul unor declaratii sustinute la Palatul Cotroceni, ca "tata socru" al premierului Victor Ponta, facand referire la Ilie Sarbu, vorbeste despre nereguli la cumpararea terenului din Calarasi de catre Ioana Basescu si ca incidentul de la vanatoarea la care a participat liderul senatorilor PSD alaturi de Adrian Nastase "lasa urmari evidente".

"Domnul premier Victor Ponta si cu tata socru (Ilie Sarbu - n.red.), cu toata trupa, gandesc ca pot utiliza comisiile de la Senat si comisia camerelor reunite care sa ancheteze cum a luat fiica mea creditul si cum a cumparat pamantul, cred ca ma pot impresiona.

(...) Eu stiu ca fiica mea a cumparat cinstit un credit, a cumparat cinstit un pamant si orice ar scormoni, nu poate sa gaseasca nimic ilegal legat de fiica mea si de mine, nici trafic de influenta, nici conditii preferentiale, nici pamant luat de la morti sau ce mai spunea tata socru. Ma tem ca nu eu am fost la vanatoare cu Adrian Nastase si incidentul care i s-a petrecut lasa urmari evidente", a spus Traian Basescu.

Antonescu, despre amanarea bugetului: E o chestiune cel putin frivola sa incepem un joc de calendar

Crin Antonescu a mai spus ca faptul ca presedintele va intoarce bugetul in Parlament "nu este nicio surpriza" si ca Traian Basescu a prezentat care sunt motivele pentru care vrea sa retrimita bugetul.

"Este prerogativa domniei sale, este dreptul domniei sale", a spus liderul liberal, adaugand insa ca aceasta masura, a amanarii cu 10 zile, nu este una serioasa "fata de cetatenii Romaniei",

"E clar ca presedintele este hotarat, ca a facut analiza acestui buget. (...) E o chestiune cel putin frivola sa incepem un joc de calendar. Cred ca ar fi fost decent sa il trimita cu verdictul la Parlament", a explicat presedintele PNL.

Decizie istorica: Limba romana, limba oficiala in Republica Moldova

Nu in ultimul rand, Crin Antonescu a vorbit despre vizita pe care a intreprins-o in Republica Moldova, afirmand ca, in Romania, in clasa politica si in opinia publica exista "un consens total pentru continuarea spijinului pe are Romania il acorda autoritatilor de la Chisinau in optiunea sa ferma pentru parcursul european si pentru integrarea europeana".

Despre decizia de joi a Curtii Constitutionale din Republica Moldova, liderul Senatului a afirmat ca este "o decizie istorica, extraordinar de importanta pe care CC a Republicii Moldova a luat-o azi".

Intrebat daca a avut vreo intrevedere cu secretarul de stat american, John Kerry, care a vizitat Chisinaul miercuri, Crin Antonescu a raspuns: "Kerry a avut o escala la Chisinau pentru o consultare care tine de legatura Republica Moldova - SUA", adaugand ca vizita in R. Moldova a fost legata de relatiile dintre partea romana si cea moldoveana. La insistentele jurnalistului, presedintele PNL a precizat, iritat: "Cred ca v-am raspuns".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Antonescu declaratii Traian Basescu, #Antonescu declaratii buget, #Antonescu vizita Moldova , #presedinte PNL