Antonescu cere demisia lui Traian Basescu: Acum, imediat! E singura solutie

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 14:11
16179 citiri
Antonescu cere demisia lui Traian Basescu: Acum, imediat! E singura solutie
Foto: Digi 24

Crin Antonescu a cerut, joi, demisia presedintelui Traian Basescu, in urma cazului Calarasi, precizand insa ca nu are speranta ca acest lucru se va si intampla.

"Convingerea mea ferma este ca pentru Romania, aceasta noua problema are o singura rezolvare sanatoasa: demisia lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei. Acum, imediat. Este o decizie care ar scuti tara de un nou subiect jenant, ar scuti-o de inca un an de razboi politic, de transee in care se trage cu toate armele din dotare si l-ar scuti poate si pe presedinte de o situatie perfect jenanta", a spus liderul liberal.

"Nu sunt naiv si nu cred ca Traian Basescu va urma aceasta sugestie", a adaugat, ulterior, presedintele PNL.

Recunoscand ca "fiecare om are dreptul la viata privata", Crin Antonescu a subliniat ca nu orice tanar din Romania poate obtine imprumutul facut de Ioana Basescu pentru cumpararea terenului din Nana.

"Bineinteles ca fiecare dintre noi are dreptul la viata privata, dar nu are voie, presedintele tarii, sa vorbeasca public despre acest lucru intr-o societate in care numerosi tineri, chiar avand calificarea sau veniturile fiicei sale, obtin greu imprumuturi de orice fel", a mai spus Antonescu.

Atacul la adresa presedintelui a continuat: "Este indecent ca presedintele tarii, dupa ce ne-a vorbit ani de zile despre jocuri politice, sa mai cada o treapta acum, vorbind despre propria familie si propriul sau interes material. Din punctul meu de vedere, se impune demisia presedintelui".

Basescu: Ponta si Antonescu, doua belele, dar l-as vota fara ezitare pe Antonescu

In ce priveste momentul in care PNL isi va da acordul pentru comisia parlamentara de ancheta pentru cazul Calarasi, presedintele liberal a spus ca partidul sau nu va fi intimidat de niciun ultimatum.

"S-a pus la indoiala apartenenta PNL la USL, se vehiculeaza existenta unei cardasii cu Traian Basescu. Niciuna dintre aceste forme de propaganda nu va intimida PNL. Nu a existat niciun ultimatum - nici Ponta si nici altii - dar vad ca ideea a fost vechiculata de multi dintre dvs. Nimeni nu poate da vreun ultimatum PNL, vreodata, in legatura cu vreun subiect", a mai spus Antonescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, la B1 TV, ca terenul din Calarasi a fost achizitionat cinsitit, fiind vorba despre o afacere de familie, el mentionand ca nu si-ar fi permis ilegalitati si ca, de fapt, USL in ansamblu face un joc politic. "Este un joc politic pe care il face USL in ansamblul sau", a spus presedintele.

El a mai adaugat ca nu si-ar fi permis sa faca ilegalitati.

Basescu, prima reactie in scandalul comisiilor: Terenul - achizitionat cinstit, creditul e luat corect. USL face joc politic (Video)

Basescu a spus ca fiica sa, Ioana, a achizitionat cinstit un teren, cu credit de la CEC, singura banca ce finanteaza agricultura. "E o afacere de familie cinstita, pe care nu aveam de ce sa o mai aman", a spus Basescu.

Intrebat de jurnalisti ce parere are despre faptul ca seful statului a dezvaluit, miercuri seara, ca l-ar vota la prezidentiale, chiar daca il considera "o belea", Crin Antonescu a replicat scurt: "Este o declaratie normala si o optiune corecta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu demisie Basescu, #Antonescu ultimatum comisie ancheta, #Antonescu tensiuni Ponta , #presedinte PNL
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Chiaburul ar trebui sa plece imediat, inainte de a se face si
Poza CH 1291
CH 1291
rank 5