Antonescu: Cine inainteaza propuneri legislative fara girul partidului sau calomniaza pleaca

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 15:42
2286 citiri
Antonescu: Cine inainteaza propuneri legislative fara girul partidului sau calomniaza pleaca

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca niciun parlamentar liberal nu va mai inainta initiative fara a beneficia de girul prealabil al partidului. Declaratia sefului liberalilor vine dupa ce, saptamana trecuta, liderul PSD Liviu Dragnea a spus ca trebuie stabilit daca USL merge sau nu mai departe, avand in vedere ca cei de la PNL par sa doreasca altceva decat se stabileste la nivel de Uniune.

"Niciun parlamentar liberal nu mai inainteaza o inintiativa legislativa fara sa o prezinte grupurilor parlamentare. Pe de alta parte, un parlamentar are si niste obligatii suplimentare. Unui parlamentar care apartine unui partid politic i se poate impune ca initiativele pe care le depune sau alte acte politice relevante sa aiba girul politic al partidului.

De exemplu, initiativa a doi colegi senatori din Bihor, care presupune interzicerea exploatarilor de gaze nu are girul partidului. Asa cum nici eu ca presedinte nu imi permit sa iau decizii fara sa am girul partidului. Acest lucru nu va mai fi permis nici pentru ceilalti colegi ai nostri.

Vom avea o atitudine intrasingenta si fata de declaratii pe care alti colegi le fac. Trebuie sa avem declaratii cuviincioase si nu putem sa ne permitem declararii calomnioase, iar cel care o va mai face nu va mai fi coleg cu noi", a declarat, marti, liderul liberalilor.

Crin Antonescu a subliniat ca sunt activitati importante pe mesele ministrilor liberali precum codul rutier sau pachetul de legi pentru sanatate, care va fi dat in aceasta seara publicitatii. Un al treilea proiect important este codul silvic, ce va fi prezentat, conform lui Crin Antonescu, in sedinta de Guvern de miercuri.

De asemenea, Crin Antonescu a reiterat pozitia formatiunii pe care o conduce fata de demararea proiectului de la Rosia Montana.

"In ceea ce priveste Rosia Montana, pozitia PNL e clara, nu exista niciun dubiu. Faptul ca a existat o declaratie a Ramonei Manescu, care a fost scoasa din context, nu are relevanta politica. Dumneaei nu era in Guvern atunci. Ne limitam si de declaratiile colegului nostru VCalimente. Nimeni din PNL nu inghite galusca finantarii de catre Soros a protestatarilor", a mai spus Crin Antonescu.

Tot marti, Crin Antonescu a anuntat ca intra in vigoare legea reintregirii pensiilor militarilor.

Citeste si:
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...