Ziare.com

Antonescu confirma: PNL are o cvasi-comisie proprie pentru regionalizare

de Bogdana Boga
Miercuri, 20 Martie 2013, ora 11:30

   

Antonescu confirma: PNL are o cvasi-comisie proprie pentru regionalizare
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a confirmat, miercuri, informatiile aparute in presa potrivit carora in PNL se discuta diverse variante de regionalizare sub conducerea noului prim-vicepresedinte al partidului, Klaus Iohannis.

Liderul PNL a fost intrebat de jurnalistii prezenti la Palatul Parlamentului daca este adevarat ca in PNL s-a constituit o comisie speciala pe acest subiect.

Crin Antonescu a declarat ca, potrivit statutului, conducerea PNL are intalniri saptamanale cu ministrii PNL si cu liderii grupurilor parlamentare "si, dupa caz, a altor lideri" si intalniri bilunare cu "marii alesi", adica presedintii de Consilii Judetene si primarii.

"Ieri (marti - n.red.) am avut o astfel de intalnire. Intre altele, s-a abordat tema regionalizarii si s-a constituit un grup de lucru care sa inventarieze toate punctele de vedere", a explicat Crin Antonescu, precizand ca "este o tema foarte larga", asemenea revizuirii Constitutiei.

Crin Antonescu a confirmat si faptul ca acest grup de lucru va fi condus de prim-vicepresedintele PNL, primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Cel care se ocupa oficial de regionalizare la nivelul guvernului USL este vicepremierul Liviu Dragnea (PSD), ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Klaus Iohannis a si declarat ca decizia sa de intrare in PNL a fost luata cu scopul de a sustine promovarea Sibiului ca si capitala de regiune in contextul reimpartirii administrative a tarii, preconizata pentru toamna.

Regionalizarea a starnit vii dispute intre asa-numitii "baroni" ai PSD si PNL, care isi disputa sefiile de regiuni. Insusi Klaus Iohannis a fost atacat de presedintele CJ Brasov, Constantin Nita (PSD), care si-ar dori ca Brasovul, nu Sibiul sa fie ales capitala de regiune.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2052 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Regionalizarea.....ocultă !

In spatele regionalizării se ascund interese economice și....ceia ce este mai grav....interese oculte. Sub acoperirea unei așazise descentralizări decizionale pe linie economică,o reașezare ponderală agro-alimentară și industrială ,interesele partinice vor crea ceea ce Băsescu și-a imaginat. O ruptură definitivă in USL . Nu este clar astăzi că "iubirea" dintre Stinga și Dreapta USL-istă ține doar pină la....impărțirea CIOLANULUI ? Reorganizarea teritorială se face din punct de vedere FINANȚE pentru un partid sau altu. De aceea viitorii Baroni peste regiunile imaginate in USL se luptă ca să ia cea mai mare bucată de carne din amărita Romanie. Și la asta nici Ponta și nici Crin nu pot face mare lucru. Puterea de acțiune a celor din teritoriu este decisivă. Cei doi pot doar să incerce o impăcare intre varză și capră,dar se pare că ....se va rupe puntea. Cazul Brașov vs Sibiu e clasic. Se aduc argumente pro Brașov puerile. Cică trebuie să fie la conducere orașul cu ponderea economică cea mai mare. Eronat ! Un exemplu simplu. Cind sa incropit USA din cele 52 de State,fiecare Stat și-a ales capitală propie pe baze strategice și nu ECONOMICO-INDUSTRIALĂ. Așa se face că de exemplu Statu New York nu are capitală orașu cel mai activ economic ( New York ) ,ci un orășel minuscul par raport al gigantului de la vărsarea Hudston-ului. E vorba de Albany. Și nimeni nu regretă !
După cum spuneam ,in spatele regionalizării se ascund și interesele Ocultei autohtone și in primu rind celei străine. Ideea este ca după nu mult timp să se ajungă la FEDERALIZAREA Europei cu țintă precisă. Aceea de a fărămița statele naționale și controla astfel TOTAL o Europă formată din Sclavi și Stăpini de sclavi. Roata istoriei vrea să ne strivească,iar deciziile Regionalizării ne va desființa ca Stat Național . Ideea străinilor este ca să se facă inițial 5-8 regiuni,care se vor restringe ulterior la ceea ce era inaintea Unirii. Transilvania,Țara Rominească,Moldova și Dobrogea. De aici și pină la ruperea Transilvaniei in Adrealu Rominesc și cel Secuiesc.....nu mai e decit un pas la care rominii nu vor mai avea nimic de spus.
Sper ca celor din USL să le vină mintea la cap,dacă nu.....atunci ROMINU trebuie să ia problema pe cont propiu. Altfel se vor reactiva tendințele străvechi. Moldovenii din regat și cei de peste Prut vor dori unirea iar RUȘII vor ajuta ! Interesu lor ar fi acela de a folosi arcul Carpantin ca pavăză impotriva expansionismului occidental. Uniunea Europeană prin separarea Ținutului Secuiesc va ajunge și ea la Carpați,deci față in față cu Russia. Ciclurile istoriei ne invață că un nou Pact Ribentrop-Molotov ne așteaptă. Și asta depinde doar de ce se clocește acum cu....Regionalizarea !

 

Politica PNL este duplicitara sau cei ce conduc partidul...

...sunt cu doua fete? Cand Basescu vorbea de regionalizare PNL-istii si PSD-iltii se loveau cu fundul de pamant spunand ca este o propunere proasta iar acum,cand o propun ei este buna.

 

Goana dupa ciolan a lui Claun Ciolanis

Klaus Iohannis, german doar cu numele si ala ortografiat gresit, este mai corupt decat romanii. Asta vrea sa devina guvernator la fel ca Brukenthal, dar daca se poate mai baron decat ala si mai bogat! Este lacom de bani si avid dupa putere, deoarece puterea este o sursa sigura de bani. A se vedea cazul Adrian Nastase, care s-a imbogatit cat timp a fost premierul Romaniei. "Neamtul" asta vopsit nu doar ca a traficat copii pe bani grei, dar este implicat in mafia caselor de la Sibiu, unde a provocat adevarate tragedii, fiind oameni care si-au pus capat zilelor dupa ce au ramas pe drumuri. Toate dosarele penale ale familiei Iohannis au fost blocate la ordinul Germaniei, ale carei interese le reprezinta in Romania, dar sunt pastrate pentru santaj. Totusi este curios de ce tace ANI, fiindca individul are o avere enorma, inclusiv 6 case si nu poate justifica surasa acestor venituri uriase, sotia lui fiind tot bugetara (profesoara). Nu se explica lacomia acestor traficanti de copii, deoarece ei nu au copii, bine ca i-au vandut pe ai altora!

 

Antonescu confirma: PNL are o cvasi-comisie proprie

pentru regionalizare. Regiunile vor fi: Dragasani, Murfatlar, Jidvei, Panciu...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor