Antonescu: Daca nu tragem toti in aceeasi directie, negocierea cu PC se rediscuta

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 22:33
2369 citiri
Antonescu: Daca nu tragem toti in aceeasi directie, negocierea cu PC se rediscuta
Foto: B1TV

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat vineri, in cadrul Ligii Alesilor Locali ai PNL, ca liberalii au facut sacrificii in relatia cu PC pentru ca alianta sa mearga bine si ca, daca in foarte scurta vreme nu au convingerea ca trag toti in aceeasi directie, negocierea cu PC se repune in discutie.

Presedintele PNL le-a spus alesilor locali ai partidului ca a avut intotdeauna cu PC si are in continuare "cea mai respectuoasa si prietenoasa relatie" si ca a pornit in Alianta cu conservatorii de la o chestiune de principiu, nu de negustorie.

"Am spus: PC, frumos suna al tau nume, ce vrei tu? 'Vreau grupuri parlamentare'. Adica? 'La deputati, 10 deputati'. Dam 12, sa nu se piarda pe drum, Doamne fereste. Cinci senatori au cerut. Negustorul din mine a zis:

Luati sapte, din aceleasi motive (...) Am facut toate gesturile la momentul la care ACD s-a constitui", a relatat Antonescu discutiile cu conservatorii, amintind si faptul ca PNL a cedat functia de vicepresedinte al Senatului, detinut de Teodor Melescanu, lui Dan Voiculescu.

"La impart irea pe judete am facut noi sacrificii pentru ca constructia sa fie bine"", a mai spus liberalul.

Daniel Constantin, despre zvonurile ca PC se destrama: Puterea face propaganda

"Nu am tratat niciodata vreun reprezentant al PC cu ingamfare, superioritate sau ca de la un partid mai mare, la un partid mai mic. Asta nu inseamna ca, pe lumea asta, toate partidele au aceeasi dimensiune. Fiecare aspira sa devina - partidul mare - cel mai mare, ala mic - maricel. Toate lucrurile se fac insa punand interesele comune inaintea intereselor momentane de partid.

Un lucru sa fie foarte clar: daca in foarte scurta vreme, nu avem convingerea ca tragem toti in aceeasi directie, ca tragem serios, ca venim cu oameni dispusi cu adevarat si buni sa se bata, aceasta negociere cu PC in ce ne priveste strict se repune in discutie. Nu-mi place sa pun in discutie lucruri adjudecate, dar in momentul in care exista elemente care se aduna si care nu se respecta, consider ca e poate mai bine sa ne certam noi, ca dupa aia ne impacam, decat sa ratam sansa de a face ce trebuie facut", a incheiat Antonescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Antonescu PC renegociere, #Antonescu PC USL , #presedinte PNL