Ziare.com

Antonescu: Daca proiectul Rosia Montana nu are aviz, cred ca nu-l putem lua in discutie

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 23:57

   

Antonescu: Daca proiectul Rosia Montana nu are aviz, cred ca nu-l putem lua in discutie
Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, raspunzand unei intrebari, ca, daca proiectul de lege privind Rosia Montana nu are avizul ministrului Justitiei, el crede ca acesta nu poate fi luat in discutie in Parlament.

Antonescu a fost intrebat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj-Napoca, in legatura cu un raport al Ministerului Justitiei, aparut in media, in care se fac o serie de observatii legate de proiectul de lege privind Rosia Montana, el aratand ca nu stie despre acesta, jurnalistii mentionandu-i totodata ca nu a fost dat un aviz.

"Stiu, de exemplu, de la Varujan Vosganian, ministrul Economiei, ca domnia sa, care nu se afla in tara la momentul avizarii, a lasat dispozitii clare secretarului de stat Ciocanea pentru aviz cu observatii si sunt o serie de observatii acolo, sase observatii.

(...) Vom vedea acest lucru, eu repet, daca proiectul - n-a intrat pe circuit - dar fara avizul ministrului Justitiei, va pot spune ca daca nu are acest aviz - ceea ce eu nu vreau sa va contrazic, pentru ca pareti mai informat strict pe speta - dar daca nu are avizul ministrului Justitiei cred ca nici nu putem sa il luam in discutie. Vom vedea exact", a spus Antonescu.

Intr-o adresa din 13 august catre ministrul delegat Dan Sova, semnata de secretarul de stat in MJ Florin Aurel Motiu, aparuta in presa, sunt mentionate o serie de observatii privitoare la proiectul de lege privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana.

Vosganian: Ministerul Economiei nu a avizat proiectul Rosia Montana

Totodata, Ministerul Economiei nu si-a dat avizul pentru proiectul de lege privind Rosia Montana, care a fost introdus pe ordinea de zi a Guvernului in dupa-amiaza precedenta sedintei in care a fost aprobat, a declarat marti Varujan Vosganian, ministrul de resort, intr-o conferinta de presa.

De ce nu a avizat Ministerul Justitiei proiectul Rosia Montana - vezi explicatiile

Ministerul Justitiei nu a avizat favorabil proiectul exploatarii de la Rosia Montana, formuland observatii care au nu mai putin de 18 pagini. In raport se arata ca respectivul contract intre statul roman si Rosia Monana Gold Corporation nu trebuie reglementat prin lege.

Totodata, in raport se noteaza ca legile reglementeaza chestiuni importante pentru tara si nu relatii contractuale intre statul roman si o companie privata.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 585 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Frequently drawn conclusions:

Ăsta niciodată nu știe ce se intamplă in jurul lui.
Totdeauna trebuie să afle de la ziariști...

 

Chestia mai interesanta e ca Moliceanu pare sa fie...

... promotor al proiectului in PNL, in vreme ce Kkrau n-a primit inca nimic. Proiect, shpaga, informatii...

- Si mai interesant e ca Ministerul Justitiei - sub uslamishti - face observatii care vin sa confirme ceea ce zicea Boc: e vorba de cedare de prerogative nationale/statale.

Lui Kkrau ii plac banii nemunciti,

dar se teme ca nu-l vor mai alege fraierii si se preface ca nu-i de acord cu jaful de la Rosia.

 

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat

In care se fac o serie de observatii legate de proiectul de lege privind Rosia Montana, el aratand ca nu stie despre acesta.
De ce?
Dormea?
Dl.Cacarau sunteti al doilea om in stat nu puteti da raspunsuri puerile,mai ales ca ministrul justitiei este liberal.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor