Antonescu: Daca Romania nu e stat de drept, care e rolul lui Basescu in acest stat? (Video)

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 14:53
3778 citiri
Antonescu: Daca Romania nu e stat de drept, care e rolul lui Basescu in acest stat? (Video)

Presedintele PNL Crin Antonescu a comentat declaratiile de luni seara ale presedintelui Traian Basescu, care a afirmat ca Romania este pusa sub semnul intrebarii ca stat de drept. Liderul liberal a intrebat ce fel de stat este Romania, "daca nu este stat de drept", si ce rol are Traian Basescu in conducerea sa.

"Domnul Traian Basescu a afirmat din nou ca Romania nu este un stat de drept. Este o afirmatie defaimatoare, foarte grava la adresa Romaniei si naste intrebarea: daca Romania nu este stat de drept, ce fel de stat este si ce anume este Traian Basescu in acest stat, care este rolul sau?

Daca nu este stat de drept, este stat dictatorial, un regim autoritar, un regim bananier? Care este situatia presedintelui? Este el seful statului, este el ostatic, prizonier, se intampla in Romania o lovitura de stat impotriva vointei sale?", a intrebat Crin Antonescu.

"Ca urmare a evenimentelor din vara, Romania este pusa sub semnul intrebarii ca stat de drept", a declarat presedintele Traian Basescu, luni seara.

Presedintele PNL a mai spus ca Traian Basescu se afla "in postura ilegitima in fruntea Romaniei" si ca a intrat in campanie electorala, cu ocazia declaratiilor de luni seara, dar si ca nimeni nu l-a acuzat vreodata pe presedinte ca incalca statul de drept din cauza criticilor sale la adresa Parlamentului.

"In cursul interventiei sale de ieri (luni - n.red.), a facut din nou, parca mai apasat decat niciodata, o serie de afirmatii iresponsabile, de maxima gravitate si profund daunatoare Romaniei. Traian Basescu a afirmat din nou ca Romania nu este credibila, este din nou un lucru inacceptabil pentru un sef de stat. Bineinteles ca Romania are probleme mari de credibilitate in diferite zone si din diferite motive", a punctat liderul liberal.

Acesta a precizat ca "criticarea ANI nu este un lucru interzis", facand parte din dezbaterea publica peste tot.

Nu in ultimul rand, Crin Antonescu a afirmat ca Traian Basescu desemneaza premier dupa interesul national, "adica dupa bunul plac" si ca institutiile statului "nu sunt doar acelea pe care Traian Basescu le controleaza", ci, in primul rand, "institutii fundamentale ale statului de drept sunt si cele doua camere ale Parlamentelui - in primul rand acestea".

Basescu iese la atac: Au castigat romanii vreun leu din suspendarea mea?

Presedintele Traian Basescu a sustinut, luni seara, prima conferinta de presa la Cotroceni de la referendumul din 29 iulie, atragand atentia ca Romania "este suspectata ca nu mentine valorile statului de drept" din cauza actiunilor pe care parlamentarii si Guvernul le-au luat si le iau impotriva romanilor.

Traian Basescu a comentat si pe marginea declaratiilor facute de liderul PNL Crin Antonescu, potrivit caruia o noua suspendare a presedintelui este iminenta in cazul in care, dupa 9 decembrie, seful statului nu va desemna un premier de la USL.

"Eu iau in calcul interesul national. Voi desemna un premier care sa serveasca interesul national, iar povestea pe care o vehiculeaza orice politician ca il suspendam pe Basescu va rog sa ma credeti ca nu ma impresioneaza. Nu sunt un om caruia sa-i fie frica de ceva sau in orice caz nu de politicieni", afirmat Traian Basescu.

Citeste si:
Nicolae Ciucă, contestat de fostul purtător de cuvând al PNL: ”Este o soluţie militară de guvernare, pe care Klaus Iohannis şi-a dorit-o de foarte mult timp”
Nicolae Ciucă, contestat de fostul purtător de cuvând al PNL: ”Este o soluţie militară de guvernare, pe care Klaus Iohannis şi-a dorit-o de foarte mult timp”
Fostul purtător de cuvânt al PNL, deputatul Ionel Dancă, a explicat în seara zilei de joi, 21 octombrie, că nominalizarea lui Nicolae Ciuca pentru funcţia de prim-ministru ”nu are nicio...
Nicolae Ciucă va avea discuții, vineri, cu liderii UDMR. Cseke Attila: "Noi ne vom strădui în continuare să fim un factor de stabilitate"
Nicolae Ciucă va avea discuții, vineri, cu liderii UDMR. Cseke Attila: "Noi ne vom strădui în continuare să fim un factor de stabilitate"
Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat joi, 21 octombrie, că premierul desemnat, Nicolae Ciucă, va avea vineri o întâlnire cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. "A...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
nolticus
rank 5
DAN-795
rank 5
S-a trezit si Crin din baie cu chiuveta-n cap....