Antonescu: Deficitul bugetar a atins deja 75% din prognoza pe 2009

Duminica, 05 Aprilie 2009, ora 14:17
1361 citiri
Antonescu: Deficitul bugetar a atins deja 75% din prognoza pe 2009

Singura masura importanta luata de Guvern pentru combaterea crizei a fost contractarea unui imprumut de la FMI, prezentata ca un panaceu, in timp ce deficitul bugetar a atins in primele trei luni ale anului 75% din prognoza pe 2009, a atras, duminica, atentia presedintele PNL, Crin Antonescu.

"Dupa trei luni de la instalarea acestui Guvern avem cateva constatari si niciuna nu este de natura sa ne convinga ca Guvernul are intr-adevar scopurile pe care le-a declarat public, ca este in posesia unor solutii care sa ajute economia romaneasca sa parcurga cu succes criza.

Pana la urma, singura masura importanta pe care presedintele si Guvernul sau au luat-o a fost decizia contractarii unui imprumut de la FMI, solutie pe care ne-au prezentat-o ca pe un fel de panaceu si care, din punctul nostru de vedere, nu inseamna un raspuns eficace la criza", a declarat Antonescu. Presedintele PNL a spus ca imprumutul de la FMI este "un colac de salvare" temporara a actualei puteri si nu a economiei romanesti.

Liderul liberal a spus ca aplicarea impozitului forfetar, masura propusa de actualul Guvern, va fi o frana in dezvoltarea IMM-urilor in perioada de criza, iar aplicarea contributiei de solidaritate de 90% este o masura "absurda, de un stangism pe care nici PSD nu si l-a imaginat in vremurile sale de glorie".

Antonescu a spus ca, potrivit OUG privind prima rectificare bugetara din acest an, deficitul bugetar a atins 1,5% din PIB in primele trei luni de mandat ale actualului Executiv, dintr-un deficit prognozat la 2% pe intregul an - "deci 75% deja, in trei luni".

Acesta a mai spus ca promisiunea asumata "cu cinism" in campania electorala de presedintele Traian Basescu, de actualul prim-ministru, Emil Boc, si de presedintele PSD, Mircea Geoana, care promiteau ca vor aplica din prima zi de guvernare Legea de majorare a salariilor cadrelor didactice cu 50%, s-a concretizat intr-o amanare.

"Avem de-a face cu perspectiva, dupa trei luni, a unui Guvern lipsit de solutii, care, in afara de propaganda si de discursuri populiste nu poate oferi nimic Romaniei in aceasta situatie de criza economica si cred ca, in aceste conditii, apropierea alegerilor europarlamentare si prezidentiale va inteti comportamentul populist, demagogic, al acestei puteri (...)", a conchis Antonescu.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Antonescu deficit Basescu, #populism Guvern Antonescu , #presedinte PNL