Antonescu: Demiterea lui Semcu nu are legatura cu Patriciu

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 21:05
1002 citiri
Antonescu: Demiterea lui Semcu nu are legatura cu Patriciu
Foto: Arhiva

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat luni ca demiterea lui Adrian Semcu, din fruntea organizatiei liberale din Prahova, nu are nicio legatura cu Dinu Patriciu, asa cum s-a zvonit in ultimele zile.

"Regret sa ii dezamagesc crunt pe dragalasii colegi de la EVZ si asociatii lor, dar la sedinta Biroului Politic Central, fostul presedinte al PNL Prahova, Adrian Semcu, a revenit asupra demisiei. Eu am propus BPC demiterea presedintelui Prahova si aceasta propunere a fost adoptata cu 25 de voturi.

A fost numit un birou interimar la Prahova, care este format din 21 de membri, iar presedintele interimar este fostul vicepresedinte Mircea Rosca. Semcu a fost demis pe de o parte ca a fost nevoie ca o organizatie intr-un an electoral sa functioneze coerent si eficient si apoi cei care conduc o organizatie sa se afle intr-o lupta reala cu actuala putere. Subiectul Semcu nu are nicio legatura cu Dinu Patriciu", a declarat liderul PNL.

Liderul PNL Prahova, Adrian Semcu, apropiat al lui Dinu Patriciu, a demisionat recent in timpul unei vizite-fulger facute de Crin Antonescu la Ploiesti, existand speculatii potrivit carora demisia ar fi legata de faptul ca a refuzat exluderea din organizatie a lui Patriciu pentru pozitia reticenta adoptata fata de activitatea liderului PNL.

Forfota si nelinisti la PNL Prahova - Antonescu vs Patriciu

Crin Antonescu a mai anuntat ca in perioada urmatoare PNL se va concentra mult pe acordul convenit la summit-ul UE.

"Suntem de acord Romania trebuie sa fie cat se poate de atenta si de consistenta in discutarea si negocierea clauzelor unui eventual astfel de acord. Specialistii nostri din comisii vor lucra pe aceasta tema si suntem in legatura permanenta cu reprezentantii nostri in PE. Mandatul PNL este sa explice clar opiniei publice romanesti ce inseamna acest acord. Nu putem sa ramanem nici in afara unui asemenea demers, dar nici nu putem sa ne ducem sa semnam cu ochii inchisi. Interesele Romaniei trebuie negociate rezonabil, dar consistent", a mai explicat liderul PNL.

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...