Antonescu: Autoritatea cuiva in politica nu tine de cantitatea de injuraturi

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 20:00
1667 citiri
Antonescu: Autoritatea cuiva in politica nu tine de cantitatea de injuraturi
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, considera ca "autoritatea cuiva in politica nu tine de cantitatea de injuraturi pe care o dobandeste", drept urmare atacul Adrianei Saftoiu la adresa sa, "chiar nu mai conteaza".

"Draga domnule, Partidul National Liberal are cateva caracteristici si tine de farmecul sau faptul ca un deputat, care intamplator nu a gasit nici un prilej sa atace pe domnul Basescu, pe domnul Boc, pe careva din executiv, isi exercita talentele publicistice impotriva presedintelui partidului. Tine de farmecul acestui partid, nu este pentru prima data, pentru mine chiar nu este o problema asta.

Eu consider ca autoritatea cuiva in politica nu tine de cantitatea de injuraturi pe care o dobandeste, ca sa spun asa. Oricum in oceanul propagandistic revarsat asupra mea, picatura doamnei Saftoiu, ca presupun ca despre dansa este vorba, chiar nu mai conteaza", a fost raspunsul presedintelui liberal, cand a fost intrebat, luni, cum comenteaza atacul Adrianei Saftoiu, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Crin Antonescu a precizat ca nu va cere nicio sanctiune pentru Adriana Saftoiu.

"In momentul in care eu consider ca presedinte de partid, ca se impune o sanctiune atunci o cer. Nu am cerut-o, considerand ca nu se impune. Daca am sa consider ca se impune, cum s-a intamplat si in alte cazuri, cum au fost voturile din Parlament ale unor colegi, veti afla", a completat presedintele PNL.

Crin Antonescu nu face altceva in ultima vreme decat sa-si panseze public propriile frustari, sustine deputatul liberal Adriana Saftoiu. In replica, liderul PNL spune ca "asta tine de farmecul partidului".

Adriana Saftoiu scria duminica, pe platforma de opinii Voxpublica, despre liderul PNL, ca nu face nimic altceva decat sa isi "panseze public propriile frustrari".

"Discursul domnului Antonescu la intalnirea cu liberalii prezenti la Liga Alesilor Locali n-a fost decat o rafuiala cu toti cei care au alta opinie si alta atitudine decat domnia sa. Insa rafuiala aceasta nu e in numele vreunor principii liberale, nici pentru binele tarii. Dl Antonescu nu face altceva - de la o vreme incoace - decat sa-si panseze public propriile frustrari. Discursul de la Brasov il pozitioneaza in portretistul de serviciu al opozitiei. E mai bine decat nimic, desi n-are nici o legatura cu ceea ce ar trebui sa astepte liberalii din partea domniei sale", sustine deputatul PNL.

USL va discuta cu reprezentantii FMI

Copresedintele USL, Crin Antonescu, a mai anuntat luni ca o delegatie a Uniunii va participa la intalnirea cu reprezentantii FMI.

"Cu FMI vom discuta, problema se pune insa si altfel. Nimeni nu se mai gandeste la ipoteza in care, mai ales intr-o situatie extrem de dificila, Guvernul Romaniei, pana la FMI, ar trebui sa discute si cu Opozitia pe un asemenea subiect. Il aud in ultima vreme de domnul Boc debitand ultima gaselnita a propagandei sale si anume ca, in toata Europa si in toata lumea, in contextul crizei, opozitiile politice din diferite tari sunt extrem de cooperante cu puterea, numai in Romania dinozaurul de Ponta si noi pe langa dansul, suntem foarte rai si nu cooperam", a declarat liderul liberal.

Crin Antonescu a precizat ca Opozitia este deschisa dialogului cu Puterea, insa nu li s-a acordat niciodata sansa unui dialog real.

"Eu va aduc aminte ca in anul 2010, atunci cand a inceput operatia pe care nu am fi facut-o noi, ca suntem rai si dinozauri, dar au facut-o dansii, aia cu extirparea, ne-a explicat destul de morbid domnul Boc, nu mai reiau, am discutat si atunci. Nu am avut o pozitie refractara sau absurda, am inteles

conjucturile, am discutat foarte mult in public. Nu am putut discuta cu ei despre caile de urmat pentru reducerea deficitului, noi nu am spus niciodata, nu, domnule, trebuie sa facem deficit cat vrem noi, numai ca, nu am avut niciodata sansa unui dialog real.

Asadar, nu este vorba de faptul ca noi nu suntem dispusi sa discutam si sa avem un dialog politic normal. Aceasta putere, ca vorbim de presedinte, ca vorbim de premier, ca vorbim de majoritatea parlamentara asa cum vedeti, nu inteleg prin dialog decat alinierea la toate masurile aberante pe care le iau in diferite domenii si in diferite privinte", a mai spus Antonescu.

I.U.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu Adriana Saftoiu, #atac Antonescu Adriana Saftoiu , #presedinte PNL