Antonescu, despre Basescu: Nu suntem la vanatoare, el ne vaneaza pe noi

Luni, 28 Mai 2012, ora 21:38
4250 citiri
Antonescu, despre Basescu: Nu suntem la vanatoare, el ne vaneaza pe noi
Foto: Romania Tv

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca USL nu urmareste suspendarea presedintelui Traian Basescu, ci ca acesta ii "vaneaza" pe liderii Uniunii.

"Nu suntem la o vanatoare, poate ca pare, insa cred ca mai degraba domnul Basescu ne vaneaza pe noi. Domnul Basescu vaneaza si as spune ca mai are inca multe arme. Nu il vanam pe Traian Basescu, facem ce trebuie facut in aceasta tara", a spus liderul liberal, luni seara, pentru Romania Tv.

Acesta a subliniat ca Traian Basescu "poate sa devina un subiect central in masura in care ne iese in cale" si ca s-a creat o parere eronata ca PNL isi doreste suspendarea sefului statului.

"Exista o parere gresita, cum ca eu sau PNL dorim foarte tare suspendarea, este o mare prostie. Ideea legata de cat de bine venita ar fi o schimbare la presedintie este egal raspandita in randul celor trei partide.

Actionam cu totii pentru a avea un verdict politic reprezentativ privind reprezentarea noastra la Consiliul European. Trebuie sa vedem care va fi verdictul Parlamentului in aceasta chestiune", a precizat Crin Antonescu.

Victor Ponta, premier mai repede decat se spera

Presedintele PNL a recunoscut ca nu a sperat ca Victor Ponta sa devina prim-ministru "atat de repede", dar ca acest lucru s-ar fi intamplat oricum dupa alegerile parlamentare.

"N-am sperat ca Victor Ponta sa devina atat de repede premier, dar era clar ca sorocul urma sa vina la alegerile parlamentare, care urmeaza sa aiba loc inainte de cele prezidentiale.

Am fost probabil primul care a vorbit despre Victor Ponta drept viitor premier, am spus-o inaintea tuturor oamenilor din PSD. I-am fost si ii voi fi alaturi si in momente mai delicate, in care unii au tendinta de a se distanta", a marturisit liderul liberal.

Acesta a vorbit si despre demiterea lui Vladimir Tismaneanu din functia de presedinte al Consiliului Stiintific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, precizand ca "Domnul Tismaneanu a fost data afara de prim-ministru, nu de catre PNL, masura pe care PNL o saluta din plin".

Nu in ultimul rand, Crin Antonescu a comentat demiterea lui Constantin Grajdan din fruntea Inspectoratului de Stat in Constructii, precizand ca acesta i-a facut o parere proasta, ca si actiunile sale, adaugand ca numirea sa "nu a fost una fericita, dar premierul si-a asumat-o si salut faptul ca a reactionat cum a reactionat cand a vazut ca nu a fost o numire buna".

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Cabinetul Marcel Ciolacu ar putea să rămână fără aproape jumătate din totalul miniștrilor. Guvernanții, în special din partea PNL, se pregătesc pentru alegerile comasate, astfel că...
Condițiile în care Republica Moldova ar putea construi ”relații bune” cu Rusia în viitor. Maia Sandu: ”Nu avem nimic împotriva rușilor”
Condițiile în care Republica Moldova ar putea construi ”relații bune” cu Rusia în viitor. Maia Sandu: ”Nu avem nimic împotriva rușilor”
Republica Moldova nu „se rupe” de Rusia, ci de „Rusia agresivă”, iar Chişinăul îşi doreşte să vadă o Rusie „paşnică şi democratică” în viitorul apropiat, cu care să...
#Crin Antonescu suspendare Traian Basescu, #crin antonescu victor ponta premier, #Crin Antonescu demitere Tismaneanu, #Crin Antonescu demitere Grajdan, #Crin Antonescu alegeri parlamentare, #Crin Antonescu alegeri prezidentiale , #presedinte PNL
Comentarii