Antonescu: Am anuntat ca voi demisiona, ma tin de cuvant. Voi anunta in sedinta BPN

Luni, 26 Mai 2014, ora 10:17
7657 citiri
Antonescu: Am anuntat ca voi demisiona, ma tin de cuvant. Voi anunta in sedinta BPN
Foto: b1TV

Crin Antonescu a declarat, luni, dupa afisarea primelor rezultate partiale de catre BEC, ca PNL a inregistrat un esec, obtinand sub 20%, si ca el isi "va tine cuvantul", urmand sa ii anunte pe colegii sai acest lucru la sedinta de azi.

Crin Antonescu a spus ca "PNL nu poate fi multumit" cu un scor de 15%. "Este sub asteptarile noastre, asa cum am anuntat din cursul campaniei. Neatingerea obiectivului stabilit e un esec pe care, ca presedinte, mi-l asum. Imi voi tine cuvantul. Le voi anunta colegilor mei acest lucru si vom lua deciziile necesare", a mai declarat acesta.

Liderul PNL a subliniat faptul ca "cei mai multi liberali si-au facut datoria" si, dupa o "analiza detaliata", se va stabili de unde provine decalajul intre obiectivul propus si rezultatele obtinute.

Antonescu a sustinut ca PNL a fost "tinta unui bombardament psihologic" in aceasta campanie, generat de "disperarea lui Ponta" fata de rezultatele nemultumitoare pe care le are in cursa pentru prezidentialele din toamna.

Alegeri europarlamentare: Primele rezultate oficiale - USD, sub 40%, Diaconu - peste UDMR si PMP

La insistentele jurnalistilor prezenti la conferinta de presa, Crin Antonescu a facut precizari. "Un presedinte de partid nu isi da demisia in fata presei, ci, pentru ca este o decizie politica, o face in fata partidului sau", a afirmat el.

"Eu am asumat in mod explicit responsabilitatea pentru niste rezultate, si alti colegi ai mei vor face la fel. Cum eu imi asum esecul in raport cu obiectivul, sigur ca o vor face si altii", a adaugat Antonescu, anticipand astfel mai multe demisii din conducerea PNL.

Klaus Iohannis demisioneaza de la conducerea PNL

In schimb, vor fi stabilite sanctiuni "in diferite organizatii unde au existat si comportamente de alte natura", a spus el.

Intrebat de jurnalisti daca le va cere un vot de incredere colegilor, Crin Antonescu a replicat: "Nu supun demisia mea la vot, e un act unilateral de vointa. Eu imi tin cuvantul, nu exista niciun dubiu".

"Imi asum esecul, asa cum am declarat public", a mai completat el.

Crin Antonescu nu a dorit sa se refere la eventualitatea organizarii unui congres pentru alegerea conducerii partidului. "Vom discuta, sunt lucruri de natura adminsitrativa, vom discuta la Biroul Politic Central si la Delegatia Permanenta (...) Sunt lucruri care urmeaza sa fie discutate in forurile partidului. Eu am comunicat deciziile care tin strict de vointa mea", a subliniat Crin Antonescu.

Totodata, Crin Antonescu a anuntat ca le propune colegilor sai ca viitorii europarlamentari liberali sa adere la Partidul Popular European.

"Imi anunt demisia in BPN"

Ulterior, Antonescu a postat un mesaj pe o retea de socializare, in care precizeaza ca isi va anunta demisia in sedinta BPN.

"Este evident ca la un rezultat de 15% PNL nu poate fi multumit! Este un rezultat sub asteptarile noastre si asa cum am anuntat neatingerea obiectivului stabilit e un esec pe care ca presedinte mi-l asum! Am anuntat in aceasta dimineata, intr-o conferinta de presa, ca imi voi tine cuvantul si voi demisiona din fruntea Partidului National Liberal! Voi anunta acest lucru in sedinta Biroului Politic National voi anunta acest lucru colegilor mei si vom lua deciziile care se impun acolo!", a scris pe Facebook Crin Antonescu.

Eveniment Quarterly Report

Guvernul îi obligă pe operatorii de jocuri de noroc să aibă sediul fiscal în România. Ciolacu: „Nu am nicio problemă cu ameninţările din industria păcănelelor”
Guvernul îi obligă pe operatorii de jocuri de noroc să aibă sediul fiscal în România. Ciolacu: „Nu am nicio problemă cu ameninţările din industria păcănelelor”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat, la începutul şedinţei de luni, 2 octombrie, a guvernului, că Executivul va adopta joi ordonanţa de urgenţă prin care toţi operatorii să fie...
Explicația lui Mircea Geoană pentru scepticismul generalizat: ”Nu e legat de capacitatea noastră de a scrie strategii”
Explicația lui Mircea Geoană pentru scepticismul generalizat: ”Nu e legat de capacitatea noastră de a scrie strategii”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a susținut luni, 2 octombrie, un discurs la festivitatea de deschidere a anului universitar la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești....
#Antonescu demisie PNL, #ANtonescu europarlamentari PNL PPE , #presedinte PNL